default-image

Επιχειρηματίας στον εισαγγελέα από το ΙΚΑ

Κρήτη
Επιχειρηματίας στον εισαγγελέα από το ΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο  νωρίς το πρωί στο ΙΚΑ Ηρακλείου όταν ο ιδιοκτήτης επιχείρησης σύμφωνα με τον διευθυντή του ιδρύματος Νίκο Ροκαδάκη στο ράδιο 9,84 , προσπάθησε παρουσία ενός ατόμου που εμφανίστηκε ως δικηγόρος να αλλοιώσει τα αποτελέσματα ελέγχου του ΙΚΑ αναφορικά με ανασφάλιστο αλλοδαπό εργαζόμενο στο χώρο εργασίας του και παρά το γεγονός ότι υπήρχε δήλωση που έφερε την υπογραφή του αλλοδαπού και συγγενικού προσώπου του επιχειρηματία.

 Η υπόθεση σύμφωνα με τον Νίκο Ροκαδάκη πάει αμέσως στον εισαγγελέα.

 Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, σε έλεγχο της υπηρεσίας στην επιχείρηση του βρέθηκε να εργάζεται αλλοδαπός που ήταν ανασφάλιστος για οκτώ μήνες . Τα σχετική δήλωση είπε ότι υπογράφουν η κόρη του επιχειρηματία και ο ίδιος ο εργαζόμενος.

Ωστόσο σήμερα το πρωί στο τμήμα εσόδων έφθασε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με ένα ακόμα άτομο που ψευδώς δήλωσε ότι ήταν δικηγόρος και οι οποίοι προσπάθησαν να αλλάξουν τα στοιχεία , ισχυριζόμενοι ότι ο χρόνος εργασίας για τον αλλοδαπό εργαζόμενο ήταν κατά πολύ μικρότερος.

Επικράτησε ένταση ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Στατιστικά σύμφωνα με τον Νίκο Ροκαδάκη τα πρωτεία στην ανασφάλιστη εργασία κρατούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα καταστήματα εστίασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News