Μαμουλάκης: «Κοροϊδία η ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων - 8 στους 10 οφειλέτες μένουν εκτός»

Ηράκλειο
Μαμουλάκης: «Κοροϊδία η ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων - 8 στους 10 οφειλέτες μένουν εκτός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει την απάντηση στις 21 Μαΐου. Και δεν θα είναι σε δόσεις. Θα είναι τοις μετρητοίς», δήλωσε ο Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες του επαγγελματικού κόσμου αλλά και τις ανακοινώσεις φορέων όπως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, που αναδεικνύουν ότι 8 στους 10 οφειλέτες μένουν εκτός της ρύθμισης των 36 ή 72 δόσεων, ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν να δέχονται τον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακόμα και η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση εξόφλησης οφειλών σε 36 ή 72 δόσεις αποδεικνύεται όνειρο απατηλό για την πλειονότητα των οφειλετών, που βλέπουν ότι δεν πληρούν τις ανεδαφικές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Παράλληλα, η επιλογή να μην ενταχθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις τα χρέη της περιόδου της πανδημίας, τα υψηλότατα επιτόκια του 4,38% για τις 36 δόσεις και του 5,87% για τις 72 δόσεις, καθώς και η προϋπόθεση καταβολής δυο δόσεων για αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σκοπό να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Την απάντηση, θα την λάβει στις 21 Μαΐου. Και δεν θα είναι σε δόσεις. Θα είναι τοις μετρητοίς».

Υπενθυμίζεται ότι η νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων αφορά όσους την 1η Νοεμβρίου του 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές, ενώ ταυτόχρονα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 120 ή 72 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι οι επαγγελματικοί φορείς εκφράζουν τον φόβο ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε νέες δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γεγονός που θα οδηγήσει στη διακύβευση της λειτουργίας τους, με δεδομένο ότι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν σε τόσα νέα βάρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News