Ηράκλειο

Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου: Ζητά λύση για την πιάτσα στην πλατεία 18 Άγγλων που είναι πάντα κατειλημμένη

«Τα ταξί αναζητούν λύση για το σημαντικότερο σημείο έλξης τουριστών της πόλης μας, που είναι η πλατεία 18 Άγγλων», αναφέρει σε επιστολή του ο Σύλλογος 

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές του Ηρακλείου με το γεγονός ότι η οριοθετημένη πιάτσα ταξί στην πλατεία 18 Άγγλων, ένα σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της πόλης, έχει μετατραπεί, όπως λένε, σε ένα τεράστιο πάρκινγκ όταν μάλιστα στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένονται το ερχόμενο σαββατοκύριακο 4 κρουαζιερόπλοια.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ηρακλείου, που δόθηκε στη δημοσιότητα και η οποία και απευθύνεται στη δημοτική Αρχή της πόλης, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ δήμαρχε,

Τα ταξί αναζητούν λύση για το σημαντικότερο σημείο έλξης τουριστών της πόλης μας, που είναι η πλατεία 18 Άγγλων. Ένα σημείο αναφοράς για όλους τους επισκέπτες της πόλης. Πύλη εισόδου και εξόδου με τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον. Ένα σημείο που έχει καταντήσει μόνιμο πάρκινγκ για αρκετούς Ηρακλειώτες. Ένα σημείο που μόνο τα ταξί ενοχλούν, και γίνονται βορά στα όργανα ελέγχου, καθώς δεν δίνει κανένας ενδιαφέρον ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες και επισκέπτες της πόλης που χρησιμοποιούν τα ταξί.

Η οριοθετημένη πιάτσα που βρίσκεται στην οδό Μητσοτάκη είναι πάντα κατειλημμένη (Έχει ακόμα και Ι.Χ. με σήμανση της δημοτική αστυνομίας «εγκαταλελειμμένο»). Την Κυριακή 23/4/23 περιμένουμε στο λιμάνι Ηρακλείου τέσσερα κρουαζιερόπλοια. Έχετε φανταστεί τι θα συμβεί στην πόλη και στην πλατεία 18 Άγγλων; Οποιαδήποτε αντίδραση δημιουργηθεί τη συγκεκριμένη μέρα δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη, οι συνάδελφοι είναι αγανακτισμένοι. Οι ευθύνες να αναζητηθούν στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες. Ζητάμε άμεσα την παρέμβασή σας ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και νόμιμες θέσεις για τα ταξί».

Να σημειωθεί ότι η επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου κοινοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης, τον κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου, το Λιμεναρχείο και την Τροχαία Ηρακλείου καθώς και τη Δημοτική Αστυνομία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια