Στήριξη του Σωματείου ΠΑΓΝΗ στους εργαζομένους του Βενιζελείου: «Οι κλινικές δε λειτουργούν με εντέλλεσθαι»

Ηράκλειο
Στήριξη του Σωματείου ΠΑΓΝΗ στους εργαζομένους του Βενιζελείου: «Οι κλινικές δε λειτουργούν με εντέλλεσθαι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δε θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε κέντρο υγείας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

Την αγωνιστική τους στήριξη στους συναδέλφους τους του Βενιζελείου για την κινητοποίηση της Ένωσης Εργαζομένων τους την οποία έχει προκηρύξει τη Μ. Τρίτη 11 Απρίλη ενάντια στη συνειδητή υποβάθμιση συνολικά του δημόσιου συστήματος υγείας, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ μέσω του Σωματείου τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ σημειώνει τα εξής:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στέκεται αγωνιστικά δίπλα στους εργαζόμενους του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και στηρίζει την κινητοποίηση της Ένωσης Εργαζομένων του νοσοκομείου που έχει προκηρύξει την Τρίτη 11 Απρίλη ενάντια στη  συνειδητή υποβάθμιση συνολικά του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι κλινικές δεν μπορούν να λειτουργούν με εντέλλεσθαι, με μετακινήσεις και με υπερεφημέρευση.

Στην ίδια μοίρα, με μεγάλη επιβάρυνση βρίσκονται και κλινικές του ΠΑΓΝΗ αλλά και τα Κέντρα Υγείας. Και όλα αυτά στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου.

Για όλη αυτή την κατάσταση υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και τις έχουν όλοι όσοι κυβέρνησαν και φιλοδοξούν να επαναλάβουν το «θρίαμβο». Δεν έγινε εν μία νυκτί, αλλά καταγγέλλουμε τη σταδιακή υποβάθμιση του συστήματος Υγείας. Η κάθε κυβέρνηση ως τώρα έβαζε από ένα λιθαράκι με κάθε νομοσχέδιό της, όπως με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών, τις επισφαλείς διακομιδές διασωληνωμένων, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση.

  • Την ώρα που οι νέοι γιατροί υποχρεώνονται να πληρώνουν με την αγωνία και τον αγώνα χωρίς αύριο, την διαλυτική πολιτική της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και της αναξιοπρέπειας που ζούμε.
  • Την ώρα που όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης καταρρέουν αλλά και το ΠΑΓΝΗ αντιμετωπίζει οριακές καταστάσεις λόγω της υποστελέχωσης και της υποβάθμισης ζωτικών ειδικών τμημάτων.
  • Την ώρα που στην Κρήτη καταγράφονται ιστορικές κινητοποιήσεις για την στήριξη της δημόσιας υγείας.

Αυτή την ώρα δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε κέντρο υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News