Ηράκλειο: Ψέκασαν πάλι με εντομοκτόνο στις Μοίρες - Χωρίς προειδοποίηση και σήμανση για τα παιδιά! (pics)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ψέκασαν πάλι με εντομοκτόνο στις Μοίρες - Χωρίς προειδοποίηση και σήμανση για τα παιδιά! (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό αυτό έχει επαναληφθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν προκαλώντας έντονες αντιδράσεις κατοίκων

Αντιδράσεις προκάλεσε για άλλη μια φορά, ο ψεκασμός με ζιζανιοκτόνο στο δημοτικό στάδιο Μοιρών, περιφερειακά του χλοοτάπητα χωρίς ποτέ να γίνει προειδοποίηση και ούτε να τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση.

Το 2019 είχε γίνει καταγγελία και η δημοτική αρχή και οι γεωπόνοι του δήμου, διαβεβαίωσαν τους καταγγέλλοντες ότι δεν θα ξαναγίνει! Ξαναέγινε το 2020 όμως. Αλλά και τώρα, έγινε το ίδιο, παρά τις αντιδράσεις.

Όπως καταγγέλλουν στο neakriti.gr κάτοικοι της περιοχής, ο δήμος έχει αφήσει τη συντήρηση του χλοοτάπητα στους συλλόγους γιατί δεν διαθέτει χρήματα. Τη μια ψεκάζει ο σύλλογος "το Μέλλον" και τις άλλες ο σύλλογος της ΑΕΜ.

"Εμείς που εδώ και χρόνια πηγαίνουμε για άθληση τα παιδιά μας είμαστε εκτεθειμένοι στα καρκινογόνα χημικά που ψεκάζουν αυθαίρετα άσχετοι χωρίς να σκέφτονται τους κινδύνους.

Κάθε φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό μετά τις καταγγελίες μου ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο.

Φτάνει πια. Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά", αναφέρει ομάδα κατοίκων στην καταγγελία που μας έστειλε. Και προφανώς, οι φωτογραφίες είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας. Σκοπεύουν μάλιστα να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία και αν δεν γίνει τίποτα θα απευθυνθούν στην Περιφέρεια Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News