Ηράκλειο: Πώς η καινοτομία μπορεί να αλλάξει το επιχειρείν (vid)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Πώς η καινοτομία μπορεί να αλλάξει το επιχειρείν (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληθώρα φορέων βρέθηκε στην ημερίδα, διατυπώνοντας με βεβαιότητα ότι μόνο μέσα από συνέργειες μπορούν να υποστηριχθεί η καινοτόμα επιχειρηματικότητα, που θα προσδώσει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία

Ημερίδα με θέμα την καινοτομία στην Κρήτη και τους φορείς που τη στηρίζουν πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε η χαρτογράφηση της καινοτομίας στο νησί, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές περιφέρειες στη χώρα, στον τομέα της καινοτομίας.

Πληθώρα φορέων βρέθηκε στην ημερίδα, διατυπώνοντας με βεβαιότητα ότι μόνο μέσα από συνέργειες μπορούν να υποστηριχθεί η καινοτόμα επιχειρηματικότητα, που θα προσδώσει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία.

Την ανάγκη συνεργειών σε μια προσπάθεια ανάδειξης καινοτόμων ιδεών και σε δεύτερο επίπεδο ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων, εξέφρασαν από το Ηράκλειο φορείς που συμμετείχαν στην ημερίδα για την καινοτομία στην Κρήτη και τους φορείς που τη στηρίζουν.

Όπως ανέφεραν διοργανωτές όπως η Εθνική Τράπεζα, αλλά και συμμετέχοντες η προσπάθεια η χώρα να ξεχωρίσει σε αυτό τον κλάδο, με επιχειρηματικές δραστηριότητες που ξεφεύγουν από τα όρια της χώρας , αποτελεί μια προτεραιότητα, ενώ ήδη έχουν αποτυπωθεί τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αναφερόμενη στις ευκαιρίες που δίνονται στους νέους επιχειρηματίες ακόμη και για την άλλη άκρη το9υ Ατλαντικού, η Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επισήμανε ότι η εκπαίδευση, η ετοιμότητα και η γνώση αποτελούν μια βάση επιτυχίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση σημαντικός είναι ο ρόλος των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων που χτίζουν μια στέρεα βάση για την ανάπτυξη καινοτόμων εγχειρημάτων στο χώρο της επιχειρηματικότητας, κάτι που όπως τόνισαν η Κρήτη κάνει δυναμικά τα τελευταία χρόνια.

Συντονιστής θεματικών της ημερίδας με επίκεντρο της καινοτομία στην επιχειρηματικότητα της Κρήτης, ήταν ο δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ ΤV, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News