Ηράκλειο

Τι λέει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για το θέμα με το «κρυφό σχολειό»: Γίνονταν μαθήματα ακόμα και σε υπόγεια

«Στο πρόσφατο παρελθόν δε, όπως μας μετέφεραν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, γινόντουσαν μαθήματα ακόμα και σε υπόγειους χώρους που κινδύνευαν από τις νεροποντές», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για το θέμα με το «κρυφό σχολειό» που ανέδειξε το neakriti.gr

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου τοποθετείται για τις εικόνες «κρυφού σχολείου» στην Κρήτη και τους μαθητές που κάνουν μάθημα στην εκκλησία γιατί δεν χωράνε στην τάξη. Η Νεολαία στην ανακοίνωσή της δηλώνει δυσαρέσκεια για το γεγονός σημειώνοντας ότι δεν αποτελεί έκλπληξη, καθώς σύμφωνα με την τοπική κοινωνία/φορείς και τους εκπαιδευτικούς, το Καπετανάκειο (όπως και πολλά ακόμα σχολεία του νόμου μας) αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στέγασης και βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τις δημοτικές αρχές για να βρεθεί επίλυση μέσω κτιριακής αναδόμησης ή μέσω εγκατάστασης λυόμενης αίθουσας. Στο πρόσφατο παρελθόν δε, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, γινόντουσαν μαθήματα ακόμα και σε υπόγειους χώρους που κινδύνευαν από τις νεροποντές.

Ειδικότερα,

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο την περίπτωση που παρουσιάστηκε ως «κρυφό σχολείο»: την πραγματοποίηση διδακτικών ωρών σε κείμενο παρεκκλήσι του Καπετανάκειου ελλείψει εκπαιδευτικής αίθουσας.

Δεν αποτελεί βέβαια κάποια πρωτοτυπία, καθώς όπως έχουμε πληροφορηθεί από την τοπική κοινωνία/φορείς και τους εκπαιδευτικούς, το Καπετανάκειο (όπως και πολλά ακόμα σχολεία του νόμου μας) αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στέγασης και βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τις δημοτικές αρχές για να βρεθεί επίλυση μέσω κτιριακής αναδόμησης ή μέσω εγκατάστασης λυόμενης αίθουσας. Στο πρόσφατο παρελθόν δε, όπως μας μετέφεραν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, γινόντουσαν μαθήματα ακόμα και σε υπόγειους χώρους που κινδύνευαν από τις νεροποντές.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, θεωρούμε πως φαινόμενα σαν και αυτό αποτελούν ντροπή για την εικόνα του εκπαιδευτικού μας συστήματος εν έτει 2023. Προσβάλουν τόσο την αξιοπρέπεια και το ήθος της εκπαιδευτικής πράξης, όσο και τις απαραίτητες και προβλεπόμενες συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μαθησιακό και υγειονομικό πλαίσιο.

Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να πράξει ο,τι της αναλογεί ώστε να προστατευθούν τόσο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, όσο και η εικόνα του Δήμου μας συνολικά. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διασφαλίζει την ποιότητα και την ασφάλεια του εκπαιδευτικού έργου και να μην αδιαφορεί στα ουσιαστικά και δομικά ζητήματα των αρμοδιοτήτων του. Είναι γεγονός ότι η Κεραμέως, την ίδια στιγμή που βρίσκει κονδύλια για να φέρει την πανεπιστημιακή αστυνομία, που χρηματοδοτεί την σχολή της Βοστώνης με 2 εκατ. ευρώ, μας λέει ότι δεν βρίσκει κονδύλια να φτιάξει ή έστω να ανακαινίσει δημόσια κτίρια που χρήζουν λειτουργικής ανάπλασης!

Ας δράσει τώρα, ας δράσει άμεσα, έστω και αν ως κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια