Ηράκλειο: Χάος στην καρδιά των τειχών - Κάτω από άγαλμα του Βενιζέλου (pics)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Χάος στην καρδιά των τειχών - Κάτω από άγαλμα του Βενιζέλου (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για δύο τεράστιες καθιζήσεις στο οδόστρωμα και με τις εικόνες εγκατάλειψης του χώρου να κυριαρχούν στην τεράστια αυτή έκταση που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ

Εικόνες ντροπής στον πρώην χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στα ενετικά τείχη στην “καρδιά” του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στη λεωφόρο Ικάρου.

Πρόκειται για δύο τεράστιες καθιζήσεις στο οδόστρωμα και με τις εικόνες εγκατάλειψης του χώρου να κυριαρχούν στην τεράστια αυτή έκταση που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Πριν αρκετά χρόνια, ο επίμαχος χώρος έκλεισε με μπάρες, καθώς, όπως υποστήριξαν οι αρμόδιοι, η στάθμευση οχημάτων επιβαρύνει το μνημείο, ενώ το 2017 ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη σφράγιση πρώην δημοτικών πάρκινγκ στα τείχη μέσω μπαρών, μετά και τις υπουργικές αποφάσεις και τις εξώδικες διαμαρτυρίες του Σωματείου Επιχειρηματικών Χώρων Στάθμευσης.

Η επαναλειτουργία των δημοτικών πάρκινγκ επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο από τους μελετητές της υπό αναθεώρησης κυκλοφοριακής μελέτης και από τη δημοτική Αρχή, καθώς, όπως υποστηρίζεται, θα πρέπει να εξευρεθούν χώροι στάθμευσης με φόντο την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί λόγω της έλλειψής τους.

Να επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά πάρκινγκ, όπως αυτό στη λεωφόρο Ικάρου, όπου στάθμευαν πάνω από 500 οχήματα, ζητούν δημότες και επισκέπτες του Ηρακλείου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μια ανάσα από τον εγκαταλελειμμένο χώρο στη λεωφόρο Ικάρου, τεράστιες καθυστερήσεις καταγράφονται στην εκτέλεση του έργου στερέωσης και αποκατάστασης των ενετικών τειχών κατά μήκος της Δουκός Μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News