Μα τι έγινε τελικά με την απόφαση για τις κοπές δέντρων στο Μασταμπά;

Κρήτη
Μα τι έγινε τελικά με την απόφαση για τις κοπές δέντρων στο Μασταμπά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δέντρα εκεί στην περιοχή του Μασταμπά δεν έχουν κοπεί και παραμένουν στις θέσεις τους

Μα τελικά τι παίχθηκε με την προ καιρού απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τις κοπές δέντρων στη περιοχή του Μασταμπά, κατόπιν γνωμοδότησης της ειδικής διεπιστημονικής επιτροπής που έχει συσταθεί από τον δήμαρχο;

Λίγο νωρίτερα, στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε πολιτικές καταγγελίες από τον Πέτρο Ινιωτάκη, και όχι μόνο, ότι έγινε ένα μπέρδεμα, και πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εμφανίζονται ξαφνικά να έχουν ψηφίσει εν' αγνοία τους τη σχετική απόφαση, την οποία σημειωτέον, έχουν προσβάλλει, μέσω διοικητικής προσφυγής, δημότες που αντιδρούν στις κοπές των συγκεκριμένων δέντρων.

Ο ίδιος ο Πέτρος Ινιωτάκης έκανε λόγο ότι βρέθηκαν παραπλανημένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο άκουσμα των «βολών» αυτών, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης εξεμάνη, λέγοντας πως τηρήθηκαν κανονικά οι γνώριμες διαδικασίες και πως δεν είναι δυνατόν να αφήνονται υπαινιγμοί περί παραπλάνησης του σώματος.

Κάπου εκεί είχαμε μάλιστα και μια...διάσταση απόψεων ως προς το τί σημαίνει παραπλάνηση.

Ο Γρηγόρης Πασπάτης τόνισε ότι η παραπλάνηση ενέχει πάντα δόλο και ως εκ τούτου θεωρεί απαράδεκτη τη χρησιμοποίηση του όρου.

Ο Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, είχε διαφορετική άποψη, λέγοντας πως παραπλάνηση και δόλος δεν είναι απαραίτητα ταυτόσημα και δεν πάνε πάντα μαζί.

Κάπου εκεί, μέσα στην όλη συζήτηση, μπερδεύτηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, μπερδευτήκαμε κι εμείς για το τί ακριβώς συνέβη.

Επί της ταμπακιέρας πάντως βρέθηκε τελικά άκρη. Δεδομένου, όπως ειπώθηκε, ότι τα δέντρα εκεί στην περιοχή του Μασταμπά δεν έχουν κοπεί και παραμένουν στις θέσεις τους, ο Πέτρος Ινιωτάκης κλήθηκε από τον πρόεδρο του σώματος να καταθέσει επίσημο αίτημα για να έρθει ξανά το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να ληφθεί νέα απόφαση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News