Αεροπορικό δυστύχημα στο Ηράκλειο: Λεπτό προς λεπτό η αγωνιώδης προσπάθεια που κατέληξε σε τραγωδία (βίντεο)

Κρήτη
Αεροπορικό δυστύχημα στο Ηράκλειο: Λεπτό προς λεπτό η αγωνιώδης προσπάθεια που κατέληξε σε τραγωδία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα τρομακτικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο όταν μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα στο Κακό Όρος
  • Παλεύουν με τα δραματικά λεπτά για να επαναφέρουν τον 68χρονο χειριστή
  • Δραματικές οι στιγμές στο λιμάνι του Ηρακλείου
  • Ένας αστυνομικός και ένας δύτης της ΕΜΑΚ πέφτουν στην θάλασσα για να βοηθήσουν
  • Μεγάλη επιχείρηση σωτηρίας μετά την πτώση του αεροπλάνου
  • Για πάνω από μία ώρα προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον άντρα που δεν είχε αισθήσεις

Μία συγκλονιστική μάχη με το χρόνο και τις πιθανότητες για να επαναφέρουν στη ζωή τον 68χρονο κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, έδωσαν τα σωστικά συνεργεία, σήμερα Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, μετά την συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους στο Κακό Όρος.

Ακολούθησαν δραματικές σκηνές στο λιμάνι Ηρακλείου, όπου ένας αστυνομικός και ένας δύτης της ΕΜΑΚ που έπεσαν από την πρώτη στιγμή στην θάλασσα επιχειρούσαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από την στιγμή που ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε από τα παγωμένα νερά.

Ταυτόχρονα με τα σκάφη του λιμενικού στην προβλήτα έφτασε και γιατρός του ΕΚΑΒ που ανέλαβε τον συντονισμό των σωστικών συνεργείων. Την ίδια ώρα διασώστες του ΕΚΑΒ από το δεύτερο ασθενοφόρο έφτασαν στο σημείο, μαζί με άνδρες της αστυνομίας και πυροσβέστες, ενώ συνεχίζονταν αδιάκοπα οι προσπάθειες για πάνω από μισή ώρα.

Όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και δεκάδες πολίτες που στέκονταν άναυδοι και συγκλονισμένοι απέναντι στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται για να σωθεί ο 68χρονος.

Τότε και μόνο τότε, αφού πέρασαν 40 λεπτά, προσπάθειας, ο γιατρός του ΕΚΑΒ έδωσε εντολή να ξεκινήσει η διακομηδή και του 68χρονου στο νοσοκομείο με τη μάχη της ανάνηψης να συνεχίζεται ακόμη και στη διαδρομή.

Ήταν όμως πολύ αργά, όπως επιβεβαίωσαν οι γιατροί του Βενιζελείου, καθώς ο 68χρονος έφτασε νεκρός στο νοσοκομείο, ενώ την ίδια ώρα ο νεαρός συγκυβερνήτης υποβλήθηκε σε εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του.

Την ίδια στιγμή ο 34χρονος επιζών, αφού πέρασε τον πρώτο ιατρικό έλεγχο μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του και από τις πληροφορίες που έδωσε στους διασώστες φαίνεται να αποκαλύπτει να αποκαλύπτει μία σημαντική πτυχή της τραγωδίας, όπως ανέφερε.

Ο 68χρονος στη διάρκεια της απογείωσης φαίνεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία και ο ίδιος στην προσπάθειά του να τον βοηθήσει, έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Σημειώνεται ότι για την διάσωση των δύο ανδρών υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρχών. Ειδικότερα για την διάσωση των δύο ανδρών υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρχών και επιχείρησαν ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ, πυροσβεστική, λιμενικό, πολεμική αεροπορία και ΕΛ.ΑΣ. και η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών.

Τα σωστικά συνεργεία έδωσαν μάχη προκειμένου να εντοπίσουν και να ανασύρουν τους επιβάτες τους αεροσκάφους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News