Παιδικά Χωριά SOS: Αύριο Σάββατο στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης τα παιδιά στέλνουν μήνυμα αγάπης

Κρήτη
Παιδικά Χωριά SOS: Αύριο Σάββατο στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης τα παιδιά στέλνουν μήνυμα αγάπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,19 Νοε 2022, 10:00
Ηράκλειο
Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου των Παιδικών Χωριών SOS γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του, με μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από αύριο Σάββατο έως και τις 25 Νοεμβρίου

 Τα παιδιά χωριά SOS στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου, σας προσκαλούν στις δράσεις για τα παιδιά που συνδιοργανώνουν με το Παιδικό Κολλέγιο «Η Χώρα των Παραμυθιών».

Ειδικότερα, αύριο, Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, από τις 10:00 έως τις 14:30 το απόγευμα, όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης με πολλά δρώμενα και κατασκευές και να πάρουν μέρος στην κλήρωση της ημέρας που θα μοιράσει πλούσια δώρα. Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τα παιδιά θα μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μίας μεγάλης αφίσας που θα περάσει το μήνυμα αγάπης για όλα τα παιδιά του κόσμου. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκπέμπονται ζωντανά από το χώρο μέσω ραδιοφώνου τα μηνύματα των παιδιών σε όλη την Κρήτη!

Τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν σε 136 χώρες

Σήμερα, το δίκτυο των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας έχει επεκταθεί σε δέκα σημεία σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, την Μυτιλήνη, την Πάτρα, τον Πειραιά και τις Σάπες Ροδόπης, παρέχοντας καθημερινά δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερα από 4.500 παιδιά και 2.500 οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν σε 136 χώρες, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψης, σχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1975 και πλέον λειτουργούμε 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων, 2 Ξενώνες Βρεφών SOS, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, παρέχοντας μεταξύ άλλων, ψυχοκοινωνικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες στις οικογένειες των παιδιών, με προτεραιότητα την επιστροφή των παιδιών σε αυτές.

Επίσης, στην αποστολή των  Παιδικών Χωριών SOS, συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία οικογενειών για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και η στήριξη παιδιών που είναι ορφανά, εγκαταλελειμμένα ή παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να χτίσουν μακροχρόνιες σχέσεις μέσα σε μια οικογένεια. «Τα καλά πράγματα προκύπτουν όταν οι άνθρωποι κάνουν περισσότερα απ’ αυτά που  πρέπει» σημειώνει ο Hermann Gmeiner, ιδρυτής των Παιδικών Χωριών SOS.

Η προσέγγιση σε κάθε Παιδικό Χωριό SOS βασίζεται σε τέσσερις αρχές: κάθε παιδί χρειάζεται μία μητέρα, μεγαλώνει καλύτερα με αδελφούς και αδελφές, στο δικό τους σπίτι, σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον κοινότητας – χωριού, παρέχοντας σημαντική βοήθεια ώστε να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον και δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα προσωπικά ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, καθώς μεταξύ άλλων παρέχεται η μόρφωση και η εκπαίδευση που χρειάζονται για να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.

«Συμμετέχουμε στην ανάπτυξη των κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν. Συμμετέχουμε στη ζωή των τοπικών κοινοτήτων και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες ανάπτυξης των πιο ευάλωτων παιδιών και νέων. Δημιουργούμε προγράμματα πρόληψης, που έχουν στόχο την ενίσχυση οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών τους και ενώνουμε τις προσπάθειές μας με μέλη της κοινότητας για την παροχή εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και για ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News