Μεσαρά: "Ελάτε να ενεργοποιήσουμε τον Σύλλογο" - Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου στην Γενική Συνέλευση

Κρήτη
Μεσαρά: "Ελάτε να ενεργοποιήσουμε τον Σύλλογο" - Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου στην Γενική Συνέλευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου απευθύνει κάλεσμα με κριτική για την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 19:30, απευθύνει προς τους αγρότες  και τις αγρότισσες της περιοχής, η Επιτροπή Αγώνα  Αγροτών Τυμπακίου. Καλεί όμως τον αγροτικό κόσμο να συμμετάσχει και στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, ενώ ασκεί κριτική στην πλειοψηφία της διοίκησης.                                                                                

"Η εκλογική διαδικασία να συμβάλλει στην ενεργοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου. Με την μαζική σας συμμετοχή στις εκλογές να καταδικάσετε αυτούς που χρόνια τώρα τον είχαν νεκρώσει. Σας καλούμε να παλέψετε για έναν Αγροτικό Σύλλογο που θα είναι πραγματικά αποκούμπι σας. Που θα μπαίνει μπροστά και θα παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες,για όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν και θα διεκδικεί λύσεις για αυτά. Που δε θα είναι ένας Αγροτικός Σύλλογος σφραγίδα για μικροκομματικούς σκοπούς. Έχουν ευθύνη συνάδελφοι, ο πρόεδρος του ΑΣ Τυμπακίου και η πλειοψηφία του ΔΣ,που ενώ είχε λήξει η θητεία του για πάνω από τρία χρόνια,δεν έκαναν εκλογές, δεν είχαν δράση,με αποτέλεσμα να μην διεκδικούν λύσεις για τα πολλά προβλήματα που βιώνουμε".

Σύμφωνα με το κείμενο, "αντί  να οργανώσουν αγώνες,να βγάλουν τους αγρότες στον δρόμο, να συγκρουστούμε με την πολιτική που μας πετάει από τα χωράφια μας, έκαναν παραγοντισμούς και συναντήσεις σε διαδρόμους του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου! Και μάλιστα, εκεί δε συζητάνε καν τα δικά μας προβλήματα, αλλά τα προβλήματα των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων. Σήμερα έζησες και ξέρεις καταστάσεις και γεγονότα. Μην επιτρέψεις ο Αγροτικός Σύλλογος να συνεχίσει στην αδράνεια και την απραξία. Με την ψήφο σου μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση.Πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.  Οργανωνόμαστε για ένα Αγροτικό Σύλλογο μπροστάρη του αγώνα μας,για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας. Παλεύουμε για ένα Αγροτικό Σύλλογο ζωντανό,με δράση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και διεκδίκηση αιτημάτων,που να τα λύνουν και όχι να τα διαιωνίζουν,εκλέγοντας συναδέλφους που είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για το δίκιο μας".

Το διεκδικητικό πλαίσιο

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου (που μετέχει στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων), διεκδικεί:-Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του χρηματιστηρίου ενέργειας, επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής

-Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ μετατρέποντάς τον σε δημόσιο οργανισμό, που δε θα χαρατσώνει τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, με κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει το 100% των ζημιών στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και στις υποδομές.

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια

-Επιδότηση των θαλάσσιων μεταφορών στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους

-Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις

-Να παρθούν μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους που εκτινάσσει το κόστος του ποτίσματος κ.α..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News