Ηράκλειο: Αναβλήθηκε η δίκη του 46χρονου ξενοδόχου που ζητούσε τους μισθούς πίσω

Κρήτη
Ηράκλειο: Αναβλήθηκε η δίκη του 46χρονου ξενοδόχου που ζητούσε τους μισθούς πίσω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εισαγγελέας αρχικώς δεν δέχθηκε το αίτημα αναβολής, ωστόσο το δικαστήριο την ενέκρινε και ανέβαλε τη δίκη για τις 19 Ιανουαρίου 2023

Σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ήταν προγραμματισμένη η δίκη του 46χρονου ξενοδόχου, ο οποίος πλήρωνε κανονικά τις αποδοχές των εργαζομένων του στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, και στη συνέχεια φέρεται να τους ζητούσε εκβιαστικά να του επιστρέψουν μέρος των καταβληθέντων χρημάτων.

Η σύλληψή του έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Εκ μέρος του κατηγορούμενου ζητήθηκε αναβολή καθώς ο 46χρονος επικαλέστηκε λόγους υγείας και δεν μπορούσε να παραστεί στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας αρχικώς δεν δέχθηκε το αίτημα αναβολής, ωστόσο το δικαστήριο την ενέκρινε και ανέβαλε τη δίκη για τις 19 Ιανουαρίου 2023.

Ας σημειωθεί ότι ο ξενοδόχος, αρνήθηκε μέσω της δικηγόρου του, τα όσα του αποδίδονται. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στα δικαστήρια Ηρακλείου και παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Τελικά, ο 46χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με την κατηγορία της πλημμεληματικής εκβίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα Δευτέρα και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Πάντως με δηλώσεις της η συνήγορος υπεράσπισης του ξενοδόχου πέρασε στην «αντεπίθεση» αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος των εν λόγω εργαζομένων αλλά και του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

Η εν λόγω δικηγόρος εξέφρασε μεταξύ άλλων την έκπληξή της αναφέροντας ότι «αστυνομικές παγιδεύσεις τις συναντάμε σε περιπτώσεις όπως ναρκωτικών, οργανωμένου εγκλήματος. Δεν τις συναντάμε σε πλημμεληματικές πράξεις. Είναι πρώτη φορά στα όσα χρόνια δικηγορώ, που βλέπω ότι σύσσωμη η Ασφάλεια Ηρακλειου να γίνεται (…) μια τέτοια επιχείρηση σε έναν άνθρωπο που δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο «συγκεκριμένος συνδικαλιστής επιθυμεί να δώσει μια δημοσιότητα και να αποδείξει τον ενεργό του ρόλο εις βάρος των συμφερόντων του εντολεά μου. Έχει ήδη ασκηθεί μήνυσης και κατά του συγκεκριμένου ως υποκινητή, ως ηθικού αυτουργου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News