Ηράκλειο

Σταϊκούρας: Η Κρήτη κόμβος ανάπτυξης για την χώρα (βίντεο)

Έρχεται δεύτερο ελληνικό αίτημα για το ταμείο ανάκαμψης σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών

Ρεαλιστικά αισιόδοξος δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης,  που συμμετείχε στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Χερσόνησο.

Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία στενάζει από τις ανατιμήσεις και τον πληθωρισμό, η πεποίθηση ότι τηρουμένων των αναλογιών η χώρα έχει καταφέρει να πιάνει ή και να ξεπερνάει τους στόχους , είναι η κύρια πεποίθηση του υπουργείου οικονομικών, βάσει τον όσων δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ ΤV.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η χώρα έχει ήδη λάβει τη μεγαλύτερη προκαταβολή, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα υποβάλουν νέο αίτημα για δεύτερη εκταμίευση. Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διαχυθεί ήδη στην αγορά, παραδέχθηκε όμως ότι η αύξηση επιτοκίων που έχει φτάσει στα μνημονιακά επίπεδα είναι μια νέα πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά την Κρήτη ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι παίζει σημαντικό ρόλο για την Κυβέρνηση, που προχωράει δύο από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται στη χώρα.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια