Ηράκλειο: Διαφωνία επαγγελματιών για την κατάργηση κόμβων στην Φοινικιά

Κρήτη
Ηράκλειο: Διαφωνία επαγγελματιών για την κατάργηση κόμβων στην Φοινικιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχειρότητα καταλογίζουν στο υπουργείο οι εμπλεκόμενοι φορείς

Να αναβαθμιστούν και όχι να καταργηθούν οι κόμβοι της Φοινικιάς, τόνισαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, με αφορμή την προτεινόμενη κατάργηση του κόμβου της Φοινικιάς από το υπουργείο στο πλαίσιο της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΒΟΑΚ.

Επιχειρηματίες, έμποροι και φορείς περιέγραψαν το κυκλοφοριακό χάος το οποίο θα προκληθεί στην ήδη επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή αλλά και τις οικονομικές συνέπειες στις εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς Μαλάδων.

«Δεν θα το δεχτούμε με κανένα τρόπο», δήλωσε ο Μανόλης Κουμαντάκης ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα προσβασιμότητας που θα προκύψουν και στα χωριά, λέγοντας ότι παραβλάπτονται τα συμφέρονται και τα δικαιώματα 15.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Εμπλεκόμενοι φορείς έκαναν λόγο για πρόχειρα μελετημένες προτάσεις που σε καμία περίπτωση δεν λύνουν τα υφιστάμενα προβλήματα της περιοχής, αντιθέτως δημιουργούνται νέα, τονίζοντας την ανάγκη , αναβάθμισης των κόμβων της Φοινικιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News