7ο Δημοτικό Σχολείο: Τέλος στην ταλαιπωρία - Επιστρέφουν αύριο μαθητές και εκπαιδευτικοί

Ηράκλειο
7ο Δημοτικό Σχολείο: Τέλος στην ταλαιπωρία - Επιστρέφουν αύριο μαθητές και εκπαιδευτικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενεργειακή κρίση εκτοξεύει το κόστος λειτουργίας και των σχολικών μονάδων, γεγονός που προβληματίζει τους δήμους και στην Κρήτη

Στον φυσικό τους χώρο επιστρέφουν αύριο Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό των 6 ρίχτερ, πριν από έναν χρόνο.

Πρόκειται για τους μαθητές που έκαναν μάθημα σε πέντε διαφορετικά σχολεία. Οι εργασίες στο σχολείο τους ολοκληρώθηκαν και έτσι η απίστευτη ταλαιπωρία τους λαμβάνει τέλος.

Μάθημα στις λυόμενες αίθουσες στον αύλειο χώρο του κτιρίου θα κάνουν μαθητές, της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη στατική ενίσχυσή του, ενώ το ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό θα μεταφερθούν στις λυόμενες που έχουν στηθεί σε χώρο της παραλιακής λεωφόρου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων που δρομολογήθηκαν στα λαβωμένα από τον σεισμό σχολεία. Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διαβεβαιώνει ότι οι μαθητές θα κάνουν μάθημα σε ένα ζεστό περιβάλλον, με την ενεργειακή κρίση ωστόσο να προβληματίζει και την Λότζια.

Αναφορικά με το ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Περυσινάκης, δήλωσε ότι ο Δήμος, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, θα πληρώσει από το δημοτικό ταμείο το κόστος των επιπλέον προσλήψεων καθαριστριών στα σχολεία.

Στην πιλοτική εφαρμογή ελέγχου των φυσικών πόρων στα σχολεία, όπως νερό, ρεύμα, πετρέλαιο και όχι μόνο, που ήδη εφαρμόζεται στις σχολικές μονάδες της Νέας Αλικαρνασού και που πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία, αναφέρθηκε ο Γιώργος Σισαμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News