default-image

Βαρδάκης: Αναγκαία η διασφάλιση του αεροδρομίου και των λαβωμένων κτιρίων, από το σεισμό

Κρήτη
Βαρδάκης: Αναγκαία η διασφάλιση του αεροδρομίου και των λαβωμένων κτιρίων, από το σεισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως επισημαίνεται μέσω της επιστολής, η σεισμική δόνηση είχε τεράστιες επιπτώσεις, σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την αναγκαιότητα διασφάλισης του Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης και των ήδη λαβωμένων, από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 κτιρίων, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, την επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται μέσω της επιστολής, η σεισμική δόνηση είχε τεράστιες επιπτώσεις, σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί ως προς τις επιδράσεις της κατασκευής του Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης, στη σεισμική δραστηριότητα.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος ζητά να διερευνηθεί η αναγκαιότητα επικαιροποιημένης μελέτη του έργου, αλλά και ο επανέλεγχος των πληγέντων οικιών, καθώς η έντονη σεισμική δραστηριότητα έχει πλήξει έτι περισσότερο τα ήδη λαβωμένα κτίρια, δημιουργώντας ανασφάλεια και φόβο στους κατοίκους της περιοχής.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό την εξέταση των αιτημάτων και τη σχετική ενημέρωσή τους για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News