Ηράκλειο: Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την μεγάλη φωτιά που έκαψε τρεις επιχειρήσεις (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την μεγάλη φωτιά που έκαψε τρεις επιχειρήσεις (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγώνας δρόμου για την κατάσβεση και η μάχη με την γρήγορη εξάπλωση - Οι καπνοί έπνιξαν το Ηράκλειο

Πέντε χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεων τριών συνολικά επιχειρήσεων, έγιναν  στάχτη από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου, στην περιοχή της Φοινικιάς και που ευτυχώς δεν επεκτάθηκε και σε άλλες επιχειρήσεις οι οποίες διέθεταν εύφλεκτα υλικά. Δυνάμεις της πυροσβεστικής παρέμειναν όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο, υπό το φόβο αναζωπύρωσης, ενώ επαγγελματίες της περιοχής, εξήγησαν ότι αν η φωτιά ξέφευγε και σε άλλες επιχειρήσεις, ο κίνδυνος για την περιοχή συνολικότερα θα ήταν τεράστιος.

Ειδικότερα, η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις από εργοστάσιο ξυλείας και μέσα σε ελάχιστο χρόνο επεκτάθηκε σε μια επιχείρηση με χαρτικά και εξοπλισμό ξενοδοχείων αλλά και μια ακόμη αποθήκη ξυλείας.

Οι καπνοί φαίνονταν από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Ηρακλείου και η επιχείρηση της πυροσβεστικής που στήθηκε ήταν γιγαντιαία. Δεκάδες οχήματα και πυροσβέστες, υδροφόρες δήμου και περιφέρειας, και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που έκανε ρίψεις νερού, ρίχτηκαν στη μάχη.

Η μάχη με τις φλόγες έδειξε να έχει θετική έκβαση λίγο πριν τις πέντε και μισή το απόγευμα που η πυροσβεστική οριοθέτησε ασφαλώς την φωτιά.  

Οι επιχειρηματίες πάντως που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που τους βρήκε, ενώ και άλλοι επαγγελματίες της περιοχής όπως είπαν θα κάνουν καιρό να συνέλθουν από την εικόνα που αντίκρυσαν και το πόσο κοντά στον κίνδυνο βρέθηκαν και οι δικές τους επιχειρήσεις.

Ουρές χιλιομέτρων και πανδαιμόνιο προκάλεσε η μεγάλη φωτιά και στις περιοχές πέριξ των Μαλάδων με άνδρες της αστυνομίας και της τροχαίας να σπεύδουν στο σημείο ώστε να εξομαλύνουν την διέλευση των οχημάτων και κυρίως των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. 

Αρκετός και ο κόσμος που σταματούσε στο σημείο, παρακολουθούσε άφωνος, την εξέλιξη της φωτιάς.

Δείτε πως φαινόταν η φωτιά απο τον ΒΟΑΚ:

https://www.youtube.com/watch?v=ESTrwkU-Ex4?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News