Φωτιά στο Ηράκλειο: Στη μάχη με τις αναζωπυρώσεις εναέριες κι επίγειες δυνάμεις (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Φωτιά στο Ηράκλειο: Στη μάχη με τις αναζωπυρώσεις εναέριες κι επίγειες δυνάμεις (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου σε αποθήκη ξυλείας στην περιοχή Φοινικιά - Ενισχύονται συνεχώς οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά σε όμορες επιχειρήσεις και κατοικίες - Έκκληση να απομακρυνθούν οι οδηγοί από το σημείο - Κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Αι Γιάννη Χωστό

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου, σε ξυλαποθήκη στην περιοχή Φοινικιά, στο Ηράκλειο. Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 40 άντρες με 16 οχήματα, μεταξύ των οποίων η 3η ΕΜΑΚ.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής άμεσα έσπευσε στο σημείο, ενώ πραγματοποιούνται και συνεχείς ρίψεις νερού από εναέριο μέσο.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στη Φοινικιά: Ουρές χιλιομέτρων στην ευρύτερη - Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά απο τον ΒΟΑΚ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι προσπάθειες της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επεκταθεί η φωτιά προς όμορες επιχειρήσεις και κατοικίες. Σημειώνεται ότι το ξυλουργείο βρίσκεται κοντά στον Βιολογικό Καθαρισμό, σε δεξαμενές υγραερίου, ενώ στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μέσα σε 10 λεπτά η φωτιά είχε επεκταθεί και σε 20 λεπτά ήταν ανεξέλεγκτη, λόγω της εύφλεκτης ύλης που υπάρχει εντός της ξυλαποθήκης.

Παρά την τιτάνια μάχη των πυροσβεστών, η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη και μάλιστα σημειώνονται αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί οι πληροφορίες για επέκταση της φωτίας και φθορές σε άλλες επιχειρήσεις.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης, αρχιπύραρχος, Γιώργος Τσικαλάς, ο οποίος μιλώντας στο neakriti.gr, απηύθυνε έκκληση να μην προσεγγίζουν το σημείο οι οδηγοί.

Στην επιχείρηση της πυροσβεστικής συμβάλουν και άνδρες της αστυνομίας, ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη διεύλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Καρέ καρέ η επιχείρηση της πυροσβεστικής, με ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα

https://www.youtube.com/watch?v=s-I6S8vl_js?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
https://www.youtube.com/watch?v=NN3SC1WNsYE?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News