Ηράκλειο: Θεατρική παράσταση από το 3ο Γυμνάσιο - «Τι κι αν ο Οδυσσέας ήταν έφηβος;»

Κρήτη
Ηράκλειο: Θεατρική παράσταση από το 3ο Γυμνάσιο - «Τι κι αν ο Οδυσσέας ήταν έφηβος;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Τετάρτη,15 Ιουν 2022, 21:00
στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»
Η υπόθεση βασίζεται στη γνωστή σε όλους Ομήρου «Οδύσσεια». Μόνο που ο Οδυσσέας με ένα άλμα στον χρόνο μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο έφηβο, ο οποίος επιδιώκει τον δικό του νόστο

Λίγο πριν μπουν οι τίτλοι τέλους της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και καθώς όλα επιστρέφουν σε μια κανονικότητα, η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου θα παρουσιάσει στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00 την παράσταση «Εφήβου Οδύσσεια».

Η παράσταση ακολουθεί τις θεμελιώδεις αρχές του θεάτρου της επινόησης, μέσω του οποίου ενθαρρύνονται η προσωπική έκφραση, η ισάξια και ισότιμη συμμετοχή όλων στο πλαίσιο της ομάδας και τελικά η παραγωγή κειμένου εκ του μηδενός με βάση τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των μελών της.

Το σενάριο λοιπόν είναι πρωτότυπο και εμπνευσμένο από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η υπόθεση βασίζεται στη γνωστή σε όλους Ομήρου «Οδύσσεια». Μόνο που ο Οδυσσέας με ένα άλμα στον χρόνο μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο έφηβο, ο οποίος επιδιώκει τον δικό του νόστο. Αυτός ο νόστος, όπως και του ομηρικού Οδυσσέα, δε θα είναι εύκολος. Για να βρει την Ιθάκη του, πρέπει να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες Σειρήνες, να αντιπαλέψει τον βίαιο Κύκλωπα, να αντιταχθεί σε κάθε ισοπεδωτική και αυταρχική δύναμη που αποτελεί τροχοπέδη στα όνειρά του. Θα τα καταφέρει άραγε; Θα βρει την Ιθάκη του; Εξάλλου, σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο η κατάκτηση του στόχου αλλά και η πορεία για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Γιατί πάνω από όλα το ταξίδι μετράει και οι δυσκολίες και τα εμπόδια μας κάνουν πιο πλούσιους σε εμπειρίες και πιο δυνατούς.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας δήλωσαν για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παιχνίδι των πέντε αισθήσεων» και στην παράσταση:

«… Η θεατρική ομάδα έγινε για μένα η δεύτερη οικογένειά μου….».

«…Το θέατρο είναι κάτι τελείως αιφνίδιο. Μας έκανε όλους να ανακαλύψουμε πτυχές του εαυτού μας που δεν γνωρίζαμε και ούτε κατά διάνοια φανταζόμασταν πως υπήρχαν….».

«..Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που με έκανε να έρθω πιο κοντά με τον εαυτό μου..»

Και επειδή το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ, η «Εφήβου Οδύσσεια» θα ταξιδέψει αρχές Σεπτέμβρη στη Χίο, για να πάρει μέρος στο πανελλαδικής εμβέλειας Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα-Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ». Αν θέλετε λοιπόν να γνωρίσετε τον έφηβο Οδυσσέα και να αναζητήσετε τη δική σας Ιθάκη, σας περιμένουμε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News