Πανελλήνιες 2022: Στην «μάχη» οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια (βίντεο)

Κρήτη
Πανελλήνιες 2022: Στην «μάχη» οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα με την νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, έκαναν σήμερα, Παρασκευή, 3 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια, με τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα να αναφέρουν ότι ήταν αναμενόμενα και από αυτά που οι μαθητές έχουν προετοιμάσει
  • Αναμενόμενα τα θέματα για την πλειοψηφία
  • Ομαλά κύλησε η διαδικασία - Με χαμόγελα βγήκαν οι υποψήφιοι από τα εξεταστικά κέντρα
  • «Σκυτάλη» αύριο στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ
  • Αυλαία σήμερα, Παρασκευή, 3 Ιουνίου, για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις των υποψηφίων από τα Γενικά Λύκεια. Παραδοσιακά οι εξετάσεις ξεκίνησαν με την νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία και αντικείμενο σχολιασμού την ιστορία, την ιστορική μνήμη, τι διδάσκει και πόσο συνδέει το χθες με το σήμερα.

    Οι υποψήφιοι φάνηκε να βγαίνουν με χαμόγελα από τα εξεταστικά κέντρα καθώς το θέμα εκτιμήθηκε πως ήταν από τα αναμενόμενα και αυτά που διδάσκονται, με τους εκπαιδευτικούς να εξηγούν ότι δεν είχαν ούτε ως διατύπωση ασάφειες ή σημεία που θα μπορούσαν να μπερδέψουν τους υποψήφιους.

    Στους υποψηφίους δόθηκαν τρία και όχι δύο όπως συνηθίζεται αποσπάσματα.

    Τα δύο πρώτα ήταν μη λογοτεχνικά, το δεύτερο αποτελούσε τμήμα από ομιλία της Κικής Δημουλά. Οι ερωτήσεις για το «Σωστό - Λάθος» δεν είχαν παγίδες, ενώ και το τρίτο θέμα που έχει παραδοσιακά κάποιες δυσκολίες, στην περίπτωση των φετινών θεμάτων σχετιζόταν μόνο με την δυσκολία ίσως να μπορέσουν οι υποψήφιοι να ταυτιστούν με τη διαφορετική εποχή που περιέγραφε ο συγγραφέας στο απόσπασμά του.

    Διαβάστε επίσης ⇒

    Πανελλήνιες 2022 - Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

    Το θέμα της έκθεσης αφορούσε στην αξία της ιστορίας και βιωματικούς τρόπους που οι νέοι μπορούν οι νέοι σε επαφή μαζί της.

    Κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων όλα κύλησαν ομαλά ενώ δίπλα στους μαθητές κατά την έναρξη της διαδικασία βρέθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης που ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία.

    Επόμενος «σταθμός» για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Βιολογίας κατεύθυνσης, ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται αύριο, Σάββατο στα Μαθηματικά.

    (Φωτογραφίες ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News