Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Αδικίες στην κατανομή των πόρων βιολογικής γεωργίας - Στο περιθώριο ξανά η Κρήτη

«Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο περιθώριο την Κρήτη, με θύματα στην προκειμένη περίπτωση τους μικρούς παραγωγούς βιολογικών καλλιεργειών» αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων επιδότησης της Βιολογικής Γεωργίας - Μέτρο 11, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο περιθώριο την Κρήτη, με θύματα στην προκειμένη περίπτωση τους μικρούς παραγωγούς βιολογικών καλλιεργειών. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων επιδότησης βιολογικής γεωργίας, όπου αναδεικνύονται οι αδικίες στην κατανομή των πόρων στις νησιωτικές περιοχές που χαρακτηρίζονται από μικρούς κλήρους και αδυναμία καλλιέργειας σιτηρών και κτηνοτροφικών φυτών, που είναι και προϋπόθεση ένταξης και μοριοδότησης.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναθεωρήσει την πολιτική της και να ενισχύσει κάθε προσπάθεια που πληροί τα κριτήρια δημιουργίας αναπτυξιακών προοπτικών του κλάδου. Οι αγρότες μας έχουν πληγεί από την κυβερνητική ανικανότητα στην αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων, όπως είναι οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, η εξωφρενική ακρίβεια και ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, λιπάσματα και γεωργικά εφόδια.

Αν μη τι άλλο, αφού δεν μπορούν οι κυβερνώντες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, ας φροντίσουν να ενισχύσουν ισότιμα και δίκαια τους ανθρώπους που πασχίζουν για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων υψηλής ποιοτικής αξίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια