Ηράκλειο

Μεσαρά: Έκλεισαν συμβολικά το παλιό οδικό δίκτυο - Άμεση αποκατάσταση στο νέο δίκτυο ζητούν πολίτες (εικόνες)

Ο αποκλεισμός υλοποιήθηκε στη 1 το μεσημέρι, με σκοπό να αφυπνίσει τις συναρμόδιες υπηρεσίες και κάθε υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στο νέο οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Μοιρών

Στο συμβολικό κλείσιμο του παλιού οδικού δικτύου Ηρακλείου-Μεσαράς, στο ύψος του κόμβου Καστελίου προχώρησαν σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, αντιπροσωπία του Δήμου Φαιστού, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη. Ο αποκλεισμός υλοποιήθηκε στη 1 το μεσημέρι, με σκοπό να αφυπνίσει τις συναρμόδιες υπηρεσίες και κάθε υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στο νέο οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Μοιρών.

«Από την πρώτη στιγμή της καθίζησης είχαμε έρθει άμεσα σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες κι είχαμε καταθέσει επίσημα έγγραφα προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στα οποία και τονίζαμε τη σπουδαιότητα της άμεσης αποκατάστασης της ζημιάς», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, και πρόσθεσε: «Όταν είχε αρχικά παραδοθεί το νέο οδικό δίκτυο, είχαν υπάρξει σημαντικές ελπίδες για ενίσχυση στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, για βελτίωση στην ασφάλεια των μετακινήσεων και για τόνωση του τουρισμού. Τα δύο τελευταία χρόνια, μάλιστα, είχε παρατηρηθεί μια σημαντική ενίσχυση του τουρισμού, για την οποία θεωρούμε πως συνέβαλε και η νέα χάραξη του δρόμου, που βοήθησε στην καλύτερη διασύνδεση του Βορρά με τον Νότο. Μετά την καθίζηση, ωστόσο, κι ενώ έχουν περάσει δύο μήνες που το δίκτυο παραμένει κλειστό, ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται προβλήματα στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, ενώ η τουριστική κίνηση, παρά το ό,τι φαινόταν να εκκινεί πολύ δυναμικά, παραμένει περιορισμένη.

Παραγωγοί κι επιχειρηματίες, επίσης, εκφράζουν τεράστιους φόβους ότι, αν συνεχιστεί η κατάσταση, τα προβλήματα θα είναι τεράστια και πιθανόν ανεπίλυτα σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους. Ο δρόμος, λοιπόν, πρέπει να ανοίξει άμεσα. Θα έπρεπε να έχουν επιταχυνθεί διαδικασίες και να έχει ανοίξει ήδη. Ζητάμε λύσεις. Κι επειδή έχει περάσει ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα, τις λύσεις τις ζητάμε τώρα».

Στον συμβολικό αποκλεισμό συμμετέχει και ο Δήμος Γόρτυνας. «Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Φαιστού, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, συμμετέχουμε σε αυτή τη συμβολική δράση, με στόχο να αναδείξουμε την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης της νέας ε.ο. Ηρακλείου-Μοιρών. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των καθιζήσεων πλήττει σοβαρά την τοπική οικονομία, τον αγροτικό-κτηνοτροφικό κλάδο, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό, και δυσχεραίνει την καθημερινότητα των δημοτών μας. Ο δρόμος πρέπει να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση», επισήμανε ο δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια