Ηράκλειο: Διαμαρτυρία οδηγών ταξί στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία οδηγών ταξί στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης 4 Μαΐου οι ιδιοκτήτες ταξί

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας λίγο μετά τις 8 σήμερα Τετάρτη 4 Μάϊου 2022 το βράδυ, προχώρησαν ιδιοκτήτες ταξί στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Η κινητοποίησή τους αυτή είχε αιφνιδιαστικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια τοπική στάση εργασίας, των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Η όλη ατμόσφαιρα στο χώρο του αεροδρομίου Ηρακλείου, φαίνεται να φορτίστηκε τις προηγούμενες ώρες.

Οι αυτοκινητιστές, κάνουν λόγο για συμπεριφορές «ανεξήγητες», όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, μιλώντας για έναν διωγμό σε βάρος των ίδιων και της επαγγελματικής τους δραστηριότητας απο το χώρο περιμετρικά του αεροδρομίου.

Την κατάσταση ωστόσο «πυροδότησε» περισσότερο, η επιβολή προστίμων λίγη ώρα πριν εκείνοι προχωρήσουν στην κινητοποίησή τους, τα οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «αδικαιολόγητα» και «ακατανόητα». 

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να επικρατήσει αναβρασμός στο χώρο μπροστά απο το αεροδρόμιο με τους αυτοκινητιστές να αποφασίζουν να απαντήσουν με κινητοποίηση.

'Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη TV, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Ταξί ν. Ηρακλείου Γιάννης Σπιθάκης:

«Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει απο την αρχή της σεζόν. Θεωρώ ότι υπάρχουν συμπεριφορές δυο ταχυτήτων. Άλλες είναι οι συμπεριφορές απέναντι στους συναδέλφους μου, οδηγούς ταξί και άλλες οι συμπεριφορές σε άλλα μέσα μεταφοράς. Εάν κάποιος συνάδελφός μου, για οποιονδήποτε λόγο, έστω και για φυσική του ανάγκη, αφήσει παρκαρισμένο το όχημά του στην πιάτσα των ταξί, τον γράφουν. Αυτό που έγινε απόψε με την επιβολή προστίμων ήταν προκλητικό. Τα ταξί ήταν στην πιάτσα του αεροδρομίου και επειδή οι οδηγοί τους δεν ήταν εκείνη τη χρονική στιγμή μέσα στα οχήματά τους, τους βεβαιώθηκε κλήση. Οι συμπεριφορές αυτές των τροχονόμων απέναντι στους συναδέλφους μας είναι προκλητικές».

Με το όλο θέμα να έχει αγανακτήσει τους οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί, όπως κατέληξε ο κ. Σπιθάκης «θεωρώ ότι θα βρούμε μια λύση και αυτό επιβάλλεται. Η σεζόν ξεκινάει και πρέπει να λειτουργήσουμε όμορφα και αρμονικά όλοι. Είμαστε εδώ για να βγάλουμε ένα μεροκάματο».

Πάντως, καθ΄όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί ήταν διακριτικά αισθητή η παρουσία της αστυνομίας, ενω η λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου συνεχιζόταν χωρίς κανένα πρόβλημα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News