Ομογενής στην Αυστραλία: 49 χρόνια μετά η Κρήτη δεν φεύγει από τη μνήμη και την καρδιά του (βίντεο)

Κρήτη
Ομογενής στην Αυστραλία: 49 χρόνια μετά η Κρήτη δεν φεύγει από τη μνήμη και την καρδιά του (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεικίνητος και πολυμήχανος ο κύριος Οδυσσέας βρέθηκε νεαρός ακόμα από τις Κουρούτες Ρεθύμνου στην Αθήνα και ύστερα στο Σίδνεϊ όπου και στέριωσε φτιάχνοντας τη δική του οικογένεια χωρίς όμως ποτέ να ξεχάσει την ιδιαίτερη πατρίδα του

Σαράντα εννέα χρόνια μακριά δεν στάθηκαν αρκετά για να ξεχάσει την Κρήτη... Ίσα ίσα! Κάθε μέρα που περνά, ο ίδιος και η οικογένειά του φέρνουν το νησί πιο κοντά στο Σίδνεϋ και τους Αυστραλούς πιο κοντά στη Κρήτη!

Ο λόγος για τον κ. Οδυσσέα Πλατύρραρχο, έναν Κρητικό - από τις Κουρούτες Ρεθύμνου που έφτασε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το καλοκαίρι του 1973 και κατάφερε - πολυμήχανος και αεικίνητος γαρ - όχι μόνο να στεριώσει αλλά κυρίως να γίνει η γέφυρα που ενώνει την ομογένεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Η οικογένεια του όλα αυτά τα χρόνια τηρεί με ευλάβεια τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης με τα παιδιά και τα εγγόνια να μιλούν την γλώσσα να ακούν την κρητική μουσική και φυσικά να αγαπάνε την Κρήτη.

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Οδυσσέας και η σύζυγός του είναι στην αγαπημένη τους Κρήτη. Ανάμεσα στις εξορμήσεις του στα διάφορα μέρη του νησιού, τους συναντήσαμε κι είπαμε πολλά, για την Κρήτη και την παράδοση, την Αυστραλία και την ομογένεια και τη ζωή στην ξενιτιά.

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά της οικογένειας έχει η κρητική μουσική. Ο κύριος Οδυσσέας έχει την ευτυχία να βλέπει τον γιο του Μιχάλη, να αγκαλιάζει τη λύρα με αγάπη και τρυφερότητα και μαζί της να κατακτά ακόμη και τον ναό των τεχνών του θεάματος τη διάσημη όπερα του Σίδνεϊ.

Μπορεί στο πέρασμα των χρόνων οι συνθήκες για τους νεότερους μετανάστες στην Αυστραλία να έγιναν σαφώς καλύτερες, η πρώτη γενιά η γενιά του κυρίου Οδυσσέα να έστρωσε τον δρόμο να δούλεψε σκληρά, να μόρφωσε τα παιδιά της και όλοι μαζί γιγάντωσαν την Ελληνική Παροικία, η αγάπη για την πατρίδα παραμένει ανυπέρβλητη, ωστόσο η πιθανότητα επιστροφής σε αυτήν είναι ανύπαρκτη.

Ο κύριος Οδυσσέας είναι ο συνδετικός κρίκος της ομογένειας όχι μόνο της Αυστραλίας Αλλά ολόκληρου του κόσμου και αποδεικνύει κάθε μέρα που περνά πώς αν γεννηθείς Κρητικός να πεθάνεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News