Μαλεβίζι: Ριζικές παρεμβάσεις στο μουσείο Ελ Γκρέκο σχεδιάζει ο δήμος (βίντεο)

Κρήτη
Μαλεβίζι: Ριζικές παρεμβάσεις στο μουσείο Ελ Γκρέκο σχεδιάζει ο δήμος (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 14 μηνών

Εργασίες ριζικές ανακαινίσεις στο μουσείο του Ελ Γκρέκο στο Φόδελε αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, με πρωτοβουλία του δήμου Μαλεβιζίου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ, ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας.

Ειδικές κατασκευές για ΑμΕΑ, πεζούλες εναρμονισμένες με το ειδυλλιακό περιβάλλον, λιθόκτιστη κρήνη και νέα κιγκλιδώματα, είναι μόνο μερικές από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο ήδη όμορφο εκθετήριο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, το οποίο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

Ειδικότερα, το εκθετήριο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου αναμένεται να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, καθώς ο δήμος Μαλεβιζίου ετοιμάζεται πυρετωδώς να ξεκινήσει εργολαβία, ύψους 272.000 ευρώ, για την εσωτερική και εξωτερική ανακαίνισή του.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ»,  ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στις  παρεμβάσεις που προβλέπονται στο ήδη όμορφο Μουσείο Ελ Γκρέκο στο Φόδελε, αλλά και στο στόχο που έχει θέσει η δημοτική αρχή προκειμένου να καταστήσει ακόμα πιο ελκυστικό και φιλικό προς τον επισκέπτη τόσο το αναστηλωμένο οίκημα του εκθετηρίου, που είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο Κρητικό ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, όσο και τον περιβάλλοντα χώρο που αποτελεί συνάμα μαγνήτη για χιλιάδες επισκέπτες.

Το Μουσείο του Ελ Γκρέκο λειτουργεί από το 1998 με έκθεση αντιγράφων έργων του μεγάλου ζωγράφου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο δήμαρχος το χρονοδιάγραμμα για «λίφτινγκ» αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 14 μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News