Τον Μάρτιο οι δίκες των δύο Κρητικών για υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων

Κρήτη
Τον Μάρτιο οι δίκες των δύο Κρητικών για υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις 23 Μαρτίου διακόπηκαν οι δύο από τις τρεις υποθέσεις για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων, που είχαν προσδιοριστεί να εκδικαστούν σήμερα Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο - Για την τρίτη υπόθεση θα προσδιοριστεί νέα δικάσιμος το επόμενο διάστημα

Για τις 23 Μαρτίου διακόπηκαν οι δύο από τις τρεις υποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων και οι οποίες είχαν προσδιοριστεί να εκδικαστούν σήμερα Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο

Η πρώτη υπόθεση ήταν αυτή με «πρωταγωνιστή» έναν γιατρό ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 16 ετών για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος του ανήλικου γιου της πρώην συζύγου του.  

Ο μικρός αποκάλυψε τα όσα φέρεται να βίωνε στα χέρια του κατηγορούμενου, αφότου εκείνος χώρισε με τη μητέρα του και αποχώρησε από την οικογενειακή εστία.  

Ας σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος.  

Η εν λόγω υπόθεση διακόπηκε από την Έδρα μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης, λόγω νόσησης με covid-19 ενός εκ των συνεργατών της δικηγόρου του κατηγορούμενου. 

Στην άλλη υπόθεση η οποία διακόπηκε για τις 23 Μαρτίου είναι κατηγορούμενος ένας ηλικιωμένος Κρητικός ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 10,5 ετών για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση». 

Ο ηλικιωμένος φέρεται πριν από περίπου 10 χρόνια να είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης κοπέλας.  

Η συγκεκριμένη υπόθεση διακόπηκε επειδή ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δεν μπορούσε να μεταβεί χθες στην Κρήτη, καθώς έπρεπε να βρίσκεται σε άλλο δικαστήριο σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Στην τρίτη υπόθεση η οποία είχε προσδιοριστεί για σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης και η οποία δεν διεξήχθη, είναι κατηγορούμενος έτερος ηλικιωμένος Κρητικός ο οποίος πριν από περίπου 9 χρόνια φέρεται να είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού.  

Ο ηλικιωμένος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών για τις πράξεις της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για βιασμό.   

Η συγκεκριμένη υπόθεση αναβλήθηκε «αορίστως».  

Αυτό σημαίνει ότι θα προσδιοριστεί νέα δικάσιμος στο επόμενο διάστημα από τον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News