ΠΑΓΝΗ: Άμεση αντίδραση της 7ης ΥΠΕ για τα rapid test στους καρκινοπαθείς

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Άμεση αντίδραση της 7ης ΥΠΕ για τα rapid test στους καρκινοπαθείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρίσιμο αυτό ζήτημα ανέδειξε η ΚΡΗΤΗ TV, με τους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται για τη θεραπεία έχοντας μαζί τους αρνητικό τεστ από ιδιωτικό κέντρο ή φαρμακείο

Άμεση ήταν η αντίδραση από την 7η ΥΠΕ στην απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, να βάλει τέλος στα δωρεάν rapid τεστ εντός του νοσοκομείου για τους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ήδη τηλεφωνικά έχει ζητηθεί να ανακαλέσει την απόφαση, βάζοντας τέλος στο μαρτύριο των ογκολογικών ασθενών που θα έπρεπε να σταθούν σε ουρές και να πληρώσουν από την τσέπη τους για το rapid τεστ. προκειμένου να συνεχίσουν τις σωτήριες θεραπείες τους εντός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Μάλιστα μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ζητηθεί και εγγράφως η ανάκληση της απόφασης αυτής, που σύμφωνα με πληροφορίες, πάρθηκε με πρωτοβουλία αποκλειστικά της διοίκησης του νοσοκομείου προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Το κρίσιμο αυτό ζήτημα ανέδειξε η ΚΡΗΤΗ TV, με τους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου να βρίσκονται από την Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, σε απόγνωση, καθώς είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται για τη θεραπεία έχοντας μαζί τους αρνητικό τεστ από ιδιωτικό κέντρο ή φαρμακείο.

Η δεύτερη επιλογή που έχουν όσοι ασθενείς αδυνατούν να πληρώσουν rapid test είναι να περιμένουν για ώρες στις ουρές σε ανοικτούς χώρους και πλατείες, ώστε ένα εξεταστούν δωρεάν, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο να προσβληθούν από κάθε είδους λοίμωξη.

Διαβάστε ακόμη:

Πλεύρης: Κοντά στα 50.000 κρούσματα κορωνοϊού και σήμερα

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News