Κρήτη: Δικαίωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην χρόνια δικαστική διαμάχη με τον Δήμο Ηρακλείου

Κρήτη
Κρήτη: Δικαίωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην χρόνια δικαστική διαμάχη με τον Δήμο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακυρώνεται η πράξη επιβολής εισφοράς σε ακίνητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Έτσι δικαιώνεται στη χρόνια δικαστική διαμάχη με τον Δήμο Ηρακλείου - Πρωτοσύγκελος: «Μας προκαλεί θλίψη η στάση του Δήμου»

Απόλυτη δικαίωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στη δικαστική διαμάχη με τον Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος διεκδικούσε υπέρογκα χρηματικά ποσά που αφορούσαν εισφορά για τα ακίνητα που διαθέτει η Ιερά Αρχιεπισκοπή σε περιοχές που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης και που εξυπηρετούν ουσιαστικά ανάγκες φιλανθρωπικού και κοινωφελούς σκοπού. 

Όπως αποκαλύπτει η ΚΡΗΤΗ TV με την βούλα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου και μετά από προσφυγή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης το 2012, ακυρώνεται η προσβαλλόμενη Πράξη Επιβολής Εισφοράς σε χρήμα της Διεύθυνσης Πολεοδομικών Λειτουργιών του Δήμου, κατά το μέρος που αφορά την εισφορά σε γη μετατραπείσα σε χρήμα, ύψους 517.551 ευρώ!

Πρόκειται μάλιστα για μια εξέλιξη η οποία δικαιώνει τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου πρώην Κρήτης Ειρηναίου. 

Παρά τη δικαίωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ένα νέο δυσάρεστο συμβάν προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων καθώς η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου ζήτησε τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και μάλιστα δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ενώ κατά πληροφορίες ανάλογη διαδικασία ακολουθήθηκε την περίοδο των γιορτών και σε αρκετούς δημότες, οι οποίοι έπεσαν από τα σύννεφα. 

«Αυτό είναι παράνομο», δήλωσε ο Πρωτοσύγκελος, ενώ μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν δόθηκε εντολή αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News