Μια συγκλονιστική χριστουγεννιάτικη ιστορία από την κ. Μαίρη Παχιαδάκη

Κρήτη
Μια συγκλονιστική χριστουγεννιάτικη ιστορία από την κ. Μαίρη Παχιαδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου Νομού Ηρακλείου αποκαλύπτει στο neakriti.gr μια εφιαλτική ιστορία των Χριστουγέννων

Το μήνυμα του αλληλοσεβασμού για να πάμε ένα βήμα μπροστά ως κοινωνία στέλνει τις γιορτινές αυτές ημέρες, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου κ. Μαίρη Παχιαδάκη, η οποία μίλησε στο neakriti.gr.

«Ας σεβαστούμε o ένας τον άλλο. Ας δώσουμε …ψυχή», τόνισε η κ. Παχιαδάκη η οποία εδώ και αρκετά χρόνια δίνει τη δική μάχη ενάντια σε κάθε μορφή βίας και κακοποίησης, η οποία αφήνει πληγές όχι μόνο στο σώμα αλλά και στη ψυχή των θυμάτων.

Η κ. Παχιαδάκη μας αποκαλύπτει μια από τις εκατοντάδες συγκλονιστικές ιστορίες, η οποία έχει μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και στη ψυχή της.

Πρόκειται για μια άκρως δραματική ιστορία μιας οικογένειας η οποία ήρθε στην επιφάνεια, μετά από έναν έντονο καβγά μεταξύ του ζευγαριού, με τον πατέρα να εγκαταλείπει τη μητέρα και τα 3 παιδιά τους στον δρόμο.  Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε τα Χριστούγεννα του 2005!

«Το ζευγάρι πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο, όταν ο πατέρας τσακώθηκε με τη γυναίκα του.  Τότε ο άνδρας ανοίγει την πόρτα του οχήματος και εγκαταλείπει τη γυναίκα και τα παιδιά του στην ερημιά και στο κρύο. Τα δύο κοριτσάκια ήταν ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών ενώ το αγοράκι 10 μηνών!  Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε αργά το απόγευμα, με τα μικρά παιδιά να κρυώνουν και να κλαίνε ενώ η σοκαρισμένη μητέρα δεν μπορούσε ούτε να θηλάσει το μωρό! Μάλιστα το ένα παιδάκι ήταν σχεδόν γυμνό. Αφού περπάτησαν για ώρες βρέθηκαν στο διπλανό χωριό και έτσι ενημερώθηκε η Αστυνομία. Προσωπικά, αφήνω τους καλεσμένους που είχαν βρεθεί στο σπίτι μου για το Ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και πάω να συναντήσω την μητέρα και τα τρία παιδιά, τα οποία ήταν σοκαρισμένα και έκλαιγαν συνέχεια. Εκείνο το βράδυ, δεν θα το ξεχάσω ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η συνέχεια της ιστορίας ακόμη πιο συγκλονιστική!

Στο χρονικό διάστημα των έξι μηνών, κατά το οποίο η μητέρα και τα τρία της παιδιά «αγκαλιάστηκαν» και φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα του Σωματείου, το 6χρονο κοριτσάκι αποκάλυψε ακόμη πιο δραματικές καταστάσεις, τις οποίες βίωναν στο σπίτι τους καθώς το ίδιο είχε αποτυπώσει στο μυαλό του, τις κινήσεις του πατέρα του, όπως το που είχε κρύψει το μαχαίρι και το πιστόλι.

Όταν ο πατέρας τσακωνόταν με τη γυναίκα του έπαιρνε το μωρό, το έβγαζε στο μπαλκόνι και φώναζε : «Αν δεν …σταματήσετε θα πετάξω το μωρό από το μπαλκόνι».  Αυτά και άλλα πολλά … λόγια είναι χαραγμένα στη ψυχή του μικρού κοριτσιού, όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, η κ. Παχιαδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News