Ηράκλειο

ΕΓΕΣΥΝΗ : Συγκρότηση νέου ΔΣ και Τριμελών Επιτροπών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας νομού Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες εκλογής των οργάνων των γιατρών ΕΣΥ του νομού Ηρακλείου με την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΓΕΣΥΝΗ καθώς και των Τριμελών Επιτροπών ΠΑΓΝΗ, Βενιζελείου και Κέντρων Υγείας (ΚΥ)

Στις 22 Δεκέμβρη ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες εκλογής των οργάνων των γιατρών ΕΣΥ του νομού Ηρακλείου με την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΓΕΣΥΝΗ καθώς και των Τριμελών Επιτροπών ΠΑΓΝΗ, Βενιζελείου και Κέντρων Υγείας (ΚΥ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών που διενεργήθηκαν στις 14 Δεκέμβρη.
Η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΓΕΣΥΝΗ και των Τριμελών Επιτροπών έχει ως εξής:

ΔΣ ΕΓΕΣΥΝΗ:
Πρόεδρος: Αλέξανδρος Καφετζάκης
Γραμματέας: Γρηγορία Μπέτση
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Κατρινάκης
Ταμίας: Μαρία Κοκκινάκη
Μέλη:
Εμμανουήλ Βάρδας
Βασίλης Κούδας
Εμμανουήλ Κοντοπόδης

Τριμελής Επιτροπή ΠΑΓΝΗ:
Πολυχρόνης Μαλλιωτάκης
Ηρακλής Μαυράκης
Αικατερίνη Χαλκιαδάκη

Τριμελής Επιτροπή Βενιζελείου:
Μαρία Κοκκινάκη
Ευάγγελος Θαλασσινός
Γεώργιος Κωστάκης

Τριμελής Επιτροπή ΚΥ:
Κορνηλία Μακρή
Στυλιανός Δημητρακόπουλος
Γεώργιος Παπαδόπουλος

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΓΕΣΥΝΗ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες των οργάνων μας.
Αποτελεί φιλοδοξία και ταυτόχρονα δέσμευση του νέου ΔΣ να ξαναδώσουμε νόημα στην συλλογική δράση και δύναμη, ώστε κανείς συνάδελφος να μην αισθάνεται μόνος απέναντι στον αυταρχισμό και τον εργασιακό εκφοβισμό, που είναι εξαιρετικά έντονα.
Επειδή ωστόσο η συλλογική δύναμη ξεκινάει από την συμμετοχή, καλούμε όλους τους γιατρούς που εργάζονται σε δημόσιες δομές υγείας του νομού Ηρακλείου να απευθύνονται στα μέλη του ΔΣ και των Τριμελών για οποιοδήποτε ζήτημα οδηγεί σε επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους ή υποβαθμίζει την ποιότητα και την ασφάλεια του έργου τους. Επιπρόσθετα τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά και την διεκδίκηση άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων μονάδων υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνικές υποδομές.
Θα προσπαθήσουμε επίσης σε συνεργασία με όλα τα σωματεία υγειονομικών της χώρας να ενημερώσουμε, να αφυπνίσουμε και να συντονίσουμε τη δράση όλων των λαϊκών δυνάμεων της κοινωνίας μας στον κοινό στόχο της διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας. Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους και προς όλους αυτούς που σχεδιάζουν ένα «νέο ΕΣΥ», με λιγότερη κρατική χρηματοδότηση, με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με την είσοδο ιδιωτών στις δημόσιες κρατικές δομές ότι θα μας βρουν σταθερά και μόνιμα απέναντί τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια