Ηγουμενίδης για σεισμόπληκτους: Ο μεγάλος απών είναι η Κυβέρνηση

Κρήτη
Ηγουμενίδης για σεισμόπληκτους: Ο μεγάλος απών είναι η Κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακόμη και σήμερα, δυο μήνες μετά τον σεισμό, ο μεγάλος απών είναι η Κυβέρνηση. Η πολυπληθής παρουσία σε μια τέτοια εκδήλωση εκφράζει την αγωνία του κόσμου, αλλά και την ανεπάρκεια από πλευράς αρμοδίων για κρίσιμα ζητήματα» δήλωσε ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

«Την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις και λύσεις στη συνεχιζόμενη αγωνία του κόσμου στις σεισμόπληκτες περιοχές» εξέφρασε σε σύντομο χαιρετισμό που απέστειλε στην κοινή εκδήλωση του συλλόγου σεισμοπλήκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος «Ελπίδα» και του ίδιου του Δήμου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση, ενώ σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ακόμη και σήμερα, δυο μήνες μετά τον σεισμό, ο μεγάλος απών είναι η Κυβέρνηση. Η πολυπληθής παρουσία σε μια τέτοια εκδήλωση εκφράζει την αγωνία του κόσμου, αλλά και την ανεπάρκεια από πλευράς αρμοδίων για κρίσιμα ζητήματα: Για τα δελτία ελέγχου, για τις αυτοψίες, για τις ενστάσεις. Ακόμη και στο αίτημα που έχουμε απευθύνει για να γίνει άμεσα τηλεδιάσκεψη με τους λογιστές της περιοχής και κάποιον αρμόδιο από το Υπουργείο η Κυβέρνηση κωφεύει. Ο κόσμος αγωνιά για την περιουσία και το σπίτι του, για τις διαδικασίες επισκευής και αποκατάστασης αλλά και για το αύριο. Οι κάτοικοι ακόμη και σήμερα δεν βλέπουν καμία κίνηση για έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό από την κεντρική διοίκηση για την περιοχή. Η κατάσταση βεβαίως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι κάτοικοι έχουν ανάγκη από απαντήσεις και λύσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News