Ιδιώτες γιατροί: Ένα βήμα πριν την επίταξή τους με φύλλα πορείας (βίντεο)

Κρήτη
Ιδιώτες γιατροί: Ένα βήμα πριν την επίταξή τους με φύλλα πορείας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκλητικά χαρακτηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα κίνητρα και τα ποσά τα οποία είναι διατεθειμένη η πολιτεία να δώσει για μισθούς και ευημερίες προκειμένου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα

Ως η πιο ενδεδειγμένη λύση στην αδυναμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες γιατρούς –παρά τα κίνητρα- να συνδράμουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, χαρακτηρίζεται η επίταξη τους με φύλλα πορείας προς τις περιοχές που το ΕΣΥ έχει χτυπήσει καμπανάκι. 

Με τα κρούσματα να ξεπερνούν καθημερινά τις 8 χιλιάδες και τα νοσοκομεία να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, η επιλογή της επίταξης κρίνεται αναγκαία, αρχικά στη Θεσσαλονίκη και αμέσως μετά στη Θεσσαλία.

Ιατρικοί Σύλλογοι από το πρωί ζητούν με mail και SMS από ιδιώτες γιατρούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και η αναγκαστική επίταξη να μην εφαρμοστεί. 

Η ρητή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί αυτής της πιθανότητας, ερμηνεύεται από συνδικαλιστές υγειονομικούς ως η απόδειξη της αποτυχίας να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας η πανδημία. 

Νοσοκομειακοί γιατροί σχολιάζουν καυστικά τα κίνητρα που δίδονται στους ιδιώτες γιατρούς για να ενταχθούν στο ΕΣΥ. Με εφημερίες 250 ευρώ και μισθούς εξωπραγματικούς, δείχνουν το σεβασμό τους στους κακοπληρωμένους κατά τα άλλα ήρωες του ΕΣΥ σχολίαζουν με νόημα.

Ο γενικός γραμματέας του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου μιλώντας στο Ράδιο 984 είπε ότι αν είχαν εμβολιαστεί οι άνω των 70 η εικόνα στο ΕΣΥ δεν θα ήταν η υπάρχουσα. 

Πάντως όπως τονίζουν νοσοκομειακοί γιατροί, το ζητούμενο δεν είναι μόνο αριθμητικό αλλά και ποιοτικό και εκτείνεται και στη μετά Covid19 εποχή, με φοιτητές της ιατρικής που δεν έχουν εκπαιδευτεί σωστά στα νοσοκομεία αλλά και ειδικευόμενους των τελευταίων ετών που κάθε άλλο παρά ουσιαστική γνώση λαμβάνουν, μέσα σε δομές που ως επί τω πλείστων αντιμετωπίζονται μόνο ασθενείς με Covid19.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News