Ηράκλειο: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 55χρονος για το «οπλοστάσιο»

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 55χρονος για το «οπλοστάσιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου - Μετά το πέρας της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο, θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στην Ασφάλεια Ηρακλείου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, μετά την απολογία του ένας 55χρονος Κρητικός, ο οποίος είχε συλληφθεί χθες (9/11) στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, καθώς φέρεται να διατηρούσε μίνι «οπλοστάσιο», σε χωριό του δήμου Γόρτυνας.

Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, καθώς μεταξύ των όπλων που εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., υπήρχε ένα πολεμικό τουφέκι, αλλά και μια χειροβομβίδα.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου. Μετά το πέρας της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο, θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης

Μεσσαρά: Άσκοποι πυροβολισμοί σε γλέντι αποκάλυψαν τεράστιο οπλοστάσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΝΚ», ο 55χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τα επίμαχα όπλα, καθώς αυτά βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στο σπίτι της μητέρας του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο.

Ο 55χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως θυμάται ότι τα παλιά όπλα που βρέθηκαν στην εν λόγω οικία, ήταν του παππού του. Ωστόσο, για τα υπόλοιπα όπλα φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό κι αρνήθηκε ότι έχει κάποια σχέση με αυτά.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του 55χρονου, σε αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα μετά από καταγγελία για μπαλοθιές που έπεσαν στην εν λόγω περιοχή, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης.

Εκτός από τον 55χρονο, συνελήφθη κι ένας συγγενής του - και αυτός - για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί όπλων».

Αντίθετα από τον 55χρονο, σε βάρος του εν λόγω κατηγορούμενου ασκήθηκε πλημμεληματική ποινική δίωξη. Αφού του ορίστηκε δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι στις έρευνες που έκανε η ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκαν ένα πολεμικό τουφέκι, μια χειροβομβίδα, δύο πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, 5 πυροκροτητές, δύο γεμιστήρες, 4 κυνηγετικά όπλα, 439 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 67 κάλυκες, 3 αναδιπλούμενοι σουγιάδες, ποσότητα πυρίτιδας, 2 κροτίδες και 73 βλήματα πολεμικών φυσιγγίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News