Άγιος Μηνάς: Με λαμπρότητα αναμένεται ο εορτασμός του πολιούχου του Μεγάλου Κάστρου (βίντεο)

Ηράκλειο
Άγιος Μηνάς: Με λαμπρότητα αναμένεται ο εορτασμός του πολιούχου του Μεγάλου Κάστρου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με λαμπρότητα θα εορταστεί την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, ο πολιούχος του Ηρακλείου Άγιος Μηνάς

Με λαμπρότητα αναμένεται ο εορτασμός του Πολιούχου και προστάτη του Ηρακλείου, Αγίου Μηνά, αύριο, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής, όπου θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός, καθώς και ανήμερα της εορτής του την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, όπου θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ειδικότερα, ανήμερα της εορτής, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η λιτάνευση της εικόνας του προστάτη του Μεγάλου Κάστρου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την παράλληλη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως ελαφρώς επιβαρυμένη από τους σεισμούς, όχι όμως ανησυχητική, είναι η εικόνα στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπως κατέγραψε πριν από λίγες ημέρες, η επιστημονική ομάδα του ομότιμου καθηγητή του Εργαστηρίου Στατικής και Αντισεισμικών Ερευνών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Βλάση Κουμούση. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κυρίως ναός έχει μια παθολογία σχετικά μέτρια ενώ σε ότι αφορά τα καμπαναριά παραμένει έντονη η επιβάρυνση, ιδιαίτερα στο βόρειο καμπαναριό, ενώ η περίδεση των καμπαναριών, ήταν αναγκαία για την συγκράτηση των λίθων. 

Όπως εκτιμάται σε τέσσερις μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη για τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά ώστε στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News