H «Αρετούσα της Κρήτης» τραγουδά από τις ΗΠΑ για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη
H «Αρετούσα της Κρήτης» τραγουδά από τις ΗΠΑ για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εμμανουέλα Χιωτάκη, η «Αρετούσα της Κρήτης», η οποία μένει στις ΗΠΑ, στέλνει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης, με ένα τραγούδι γραμμένο και αφιερωμένο στους «συντοπίτες» της, τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Κρητικοί από όλο τον κόσμο στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου. Οι απανταχού Κρήτες, από την Πάτρα έως τις ΗΠΑ, θέλοντας να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, στέλνουν το δικό τους μήνυμα, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο.

Ο  πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών της Πάτρας, Στέλιος Τσιμπλοστεφανάκης, αναφέρει, «Οι Κρητικοί της Πάτρας κάναμε μια προσπάθεια για τους συνανθρώπους μας και συμπατριώτες μας που περνάνε που περνάνε πολύ δύσκολες ώρες στο Αρκαλοχώρι και μαζέψαμε είδη πρώτης ανάγκης. Δεν σταματάμε εδώ θα συνεχίσουμε γιατί η σκέψη μας είναι πάντοτε μαζί τους και δεν πρέπει κανείς να σταματήσει να τους σκέφτεται και να τους βοηθάει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Η Εμμανουέλα Χιωτάκη, η «Αρετούσα της Κρήτης», η οποία μένει στις ΗΠΑ στέλνει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης, με ένα τραγούδι γραμμένο και αφιερωμένο στους «συντοπίτες» της, σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα», εξηγεί τους λόγους που έγραψε το τραγούδι και το οποίο αφιερώνει στους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου, αναφέρεται στην πηγή έμπνευσής της, ενώ δεν δίστασε να τραγουδήσει και να αφιερώσει και το «Φύσα αεράκι» του Νίκου Ξυλούρη σε όλη την Κρήτη.

Πως δημιουργήθηκε το τραγούδι

 «Πήρα μαντινάδες από το γκρουπ που έχω δημιουργήσει στην πλατφόρμα του Facebook ‘’Μαντινάδες της Καρδιάς μας’’ της κ. Άννας Δ., η οποία ήθελε και εκείνη να στείλει δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους, έβαλα μουσική και προσπάθησα να είναι χαρούμενη για να δώσω ένα αισιόδοξο μήνυμα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η «Αρετούσα της Κρήτης».

https://www.youtube.com/watch?v=J5_WDkWS03c?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News