Ηράκλειο: Διάρρηξη στο Δημαρχείο - Τι απαντά ο Δήμος Ηρακλείου (φωτογραφίες)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Διάρρηξη στο Δημαρχείο - Τι απαντά ο Δήμος Ηρακλείου (φωτογραφίες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

'Εσπασαν την πόρτα στο Τμήμα Πρωτοκόλλου του Δήμου Πρωτοκόλλου του Δήμου Ηρακλείου

Διάρρηξη πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Πρωτοκόλλου του δήμου Ηρακλείου. Η υπάλληλος καθαριότητας μπαίνοντας το πρωί της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στο χώρο αντίκρισε την πόρτα του γραφείου σπασμένη, ειδοποίησε τους αρμοδίους και κλήθηκε η αστυνομία στο χώρο. Όπως διαπιστώθηκε ωστόσο δεν έλειπε κάτι από το γραφείο και φαίνεται ο ή οι δράστες αποχώρησαν χωρίς να κλέψουν κάτι από το χώρο.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Πρωτοκόλλου του δήμου Ηρακλείου Βασιλεία Χανιωτάκη «το απόγευμα της Κυριακής χτύπησε ο συναγερμός και επικοινώνησε μαζί μας η εταιρεία η οποία υποστήριξε ότι θα ενημερώσει την αστυνομία και αν προκύψει κάτι σοβαρό θα μας ενημερώσει, ωστόσο δεν υπήρξε άλλη εξέλιξη. Το πρωί όμως μας ειδοποίησε η καθαρίστρια ότι βρήκε σπασμένη την πόρτα και καλέσαμε την αστυνομία».

Η κ. Χανιωτάκη περιέγραψε την εικόνα που επικρατούσε στο χώρο καθώς ο ή οι διαρρήκτες μπήκαν μεν στο χώρο αναζητώντας κάτι, αλλά φαίνεται ότι έφυγαν με «άδεια» χέρια.  Όπως σημείωσε η προϊσταμένη του Τμήματος Πρωτοκόλλου του δήμου Ηρακλείου μιλώντας στο neakriti.gr «ευτυχώς δεν πείραξαν κάτι στο χώρο καθώς οι σφραγίδες, τα συρτάρια και όλα τα υπόλοιπα ήταν στη θέση τους και μόνο η πόρτα υπέστη ζημιές. Δεν συνδέω το περιστατικό με το γεγονός ότι πρόκειται για το Γραφείο Πρωτοκόλλου. Ενδεχομένως να γνώριζαν ότι υπάρχει ηλεκτρονικός εξοπλισμός στο χώρο ή να έψαχναν για χρήματα. Εξάλλου δεν υπάρχουν έγγραφα και φάκελοι στο γραφείο και όλα τα στοιχεία φυλάσσονται σε ηλεκτρονικά αρχείο στον υπολογιστή. Επίσης υπάρχει συναγερμός που ενεργοποιείται με αισθητήρες».

Σύμφωνα με την κ. Χανιωτάκη που ενημέρωσε για το θέμα τον δήμαρχο Ηρακλείου η κάμερα που υπάρχει απέναντι από την κεντρική πόρτα του δημαρχείου βρίσκεται σε απόσταση και δεν μπόρεσε να καταγράψει τις κινήσεις του δράστη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News