Εκλογές ΣΕΒΠΗ: Υποψήφια η Ζηνοβία Τσαντρίζου

Ηράκλειο
Εκλογές ΣΕΒΠΗ: Υποψήφια η Ζηνοβία Τσαντρίζου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιχειρηματίας της “Super Creta Gas - Κουμουλάς Α.Ε.” διεκδικεί μια θέση στη νέα διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου

Η επιχειρηματίας Ζηνοβία Τσαντρίζου, της “Super Creta Gas - Κουμουλάς Α.Ε.”, δηλώνει παρούσα στις επερχόμενες εκλογές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ).

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 3:30 μ.μ., κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης στο γραφείο του Συνδέσμου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου (Δύο Αοράκια). Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, με θέματα συζήτησης τον απολογισμό των πεπραγμένων, την έγκριση ισολογισμού-προϋπολογισμού, την απαλλαγή μελών Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη και την εκλογή μελών νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η υποψήφια Ζηνοβία Τσαντρίζου υπέβαλε την υποψηφιότητά της, με κύριο σκοπό - όπως η ίδια ανακοίνωσε - να βοηθήσει στην καίρια επικοινωνία του μηνύματος της σημασίας της επιχειρηματικής κοινότητας της ΒΙ.ΠΕ., των προβλημάτων των επιχειρήσεών της, αλλά και των επιτευγμάτων αυτών. Η ίδια υποστηρίζει ότι με «όπλα» την εξωστρέφεια του Συνδέσμου, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύσσει με μια νέα μαζική συμμετοχή και ψήφο, θα δυναμώσει η φωνή των επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου.

Στη δήλωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «η αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας, παράλληλα με την υγειονομική ασφάλεια για όλους μας - εργαζόμενους και επισκέπτες - αποτελεί καίριο μέλημα κάθε επιχειρηματία, μετά από μια μακρά λίστα πληττόμενων δραστηριοτήτων στους περισσότερους κλάδους, με αναστολές συμβάσεων εργασίας και ειδικών αποζημιώσεων που επέφεραν η πανδημία και τα lockdowns».

«Καθημερινές προκλήσεις»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ.Τσαντρίζου: «Τα χρόνια που πέρασαν με την οικονομική κρίση, πρόσφατα με την υγειονομική κρίση, τα ισχυρά περιβαλλοντολογικά φαινόμενα, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και με την τελευταία καταστροφική σεισμική ακολουθία, μας έφερναν και μας φέρνουν αντιμέτωπους με νέες καθημερινές προκλήσεις. Η επιχειρηματική οικογένεια προσπάθησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με δομικές εσωτερικές αναδιοργανώσεις στις επιχειρήσεις, με ψηφιακή αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, με καινοτόμα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, αλλά και ως αρωγοί της κοινωνικής συνοχής, ανταποκρίνεται με κατανόηση, στα μέτρα του δυνατού, στα πληττόμενα μέρη και πρόσφατα με ένα κύμα αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πλούσια πορεία

Η κ. Τσαντρίζου, οικονομολόγος, MΑ International Economics, Banking and Finance, προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο και υπηρέτησε 20+ χρόνια σε διάφορες τραπεζικές θέσεις στο Ηράκλειο, με κυριότερες αυτές στα τμήματα ανάλυσης οικονομικών στοιχείων μεγάλων επιχειρήσεων (corporate) και αξιολόγησης του πιστωτικού κινδύνου, καθώς και στη Διεύθυνση Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Νησιώτικων Επιχειρήσεων.

Συνδιοικεί στη “Super Creta Gas - Κουμουλάς Α.Ε.”, με τον σύζυγό της Σταύρο Κουμουλά, την οικογενειακή επιχείρηση στον χώρο των υγρών καυσίμων και λιπαντικών, από το 2015, ενώ από το 2019 ασχολείται αποκλειστικά με αυτήν. Συμμετέχει σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ορυκτελαίων και λιπαντικών με την own-label σειρά λιπαντικών αυτοκινήτων, τη “GiNiTOil”, ενώ μέσω της Super Creta Group (Super Creta Suites) σταδιακά αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες και στον κλάδο της φιλοξενίας και εστίασης.

Η θέση της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα

Ως επιχειρηματίας, η ίδια γνωρίζει καλά τη θέση της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα. Όπως κατά καιρούς έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της, για την ίδια «η γυναικεία δημιουργικότητα και η επιχειρηματική της προοπτική παραμένει, δυστυχώς, μια σχετικά ανεκμετάλλευτη πηγή οικονομικής ανάπτυξης και προόδου, που πρέπει να επεκταθεί και να εξελιχθεί ποσοτικά και ποιοτικά, προκειμένου να αυξηθούν και τα επίπεδα του υγιούς ανταγωνισμού της κοινωνίας.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις στόχευαν ανέκαθεν στην ταχύτατη βραχυπρόθεσμη αύξηση των εσόδων τους, χωρίς να έχουν μελετήσει ιδιαιτέρως τα χαρακτηριστικά που αυτές πρέπει να διαθέτουν και ακόμη, χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους τον παράγοντα του φύλου.

Με την πάροδο, ωστόσο, του χρόνου, τη χειραφέτηση των γυναικών, τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και την ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση όλων στη γνώση, οι γυναίκες συμμετέχουμε ενεργά τόσο στις επιχειρήσεις, από τα πρώτα στάδια ίδρυσής τους μάλιστα, όσο και στα κοινά. Η συνεχή, δυναμική και σταθερή παρουσία μας και η συμμετοχή θα επιτύχουν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά προκλήσεις και κάθε είδους καθημερινές δυσκολίες.

Πετύχαμε πολλά, μπορούμε καλύτερα με ίσες ευκαιρίες στους χώρους εργασίας και συμμετοχής των γυναικών. Εάν η κοινωνία μας θέλει να αναπτυχθεί και να ευημερήσει στο σύνολό της και ο τομέας της επιχειρηματικότητας οφείλει να κρατά τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους, άνδρες και γυναίκες».

Η κ. Τσαντρίζου είναι μέλος του International Chamber of Commerce - ICC Hellas, ένα αντιπροσωπευτικό σώμα που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις απ’ όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου, για την προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων, και διακεκριμένο μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ).

Είναι υποψήφια των «Βραβείων για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 2021», μετά από αξιολόγηση της ICAP για τις 500 πλέον γυναικείες προσωπικότητες, από τις 8.500 γυναίκες που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στον χώρο των επιχειρήσεων.

Είναι ενεργή και ευαισθητοποιημένη πολίτης, που διοικεί με κοινωνική υπευθυνότητα, μέλος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών - ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα» και σταθερά δίπλα στο κοινωνικό έργο των τοπικών Αρχών, αλλά και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Επίσης, στηρίζει ενεργά, ως συνεργάτιδα και μέντορας, το Women Do Business, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που απαντάει στο πρόβλημα της επιχειρηματικής ανισότητας και των στερεοτύπων γύρω από τη γυναίκα και το επιχειρείν. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News