Θάνατος Κλειούς: Στο εδώλιο ο 41χρονος - Σήμερα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση

Κρήτη
Θάνατος Κλειούς: Στο εδώλιο ο 41χρονος - Σήμερα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το βούλευμα ο κατηγορούμενος φέρεται να τη χτύπησε γιατί είχε κάνει χρήση ναρκωτικών - Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας το δικαστήριο να προβεί και στην έκδοση της απόφασης

Με την εισαγγελική πρόταση αναμένεται να συνεχιστεί, σήμερα, Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021, η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 31χρονης Κλειούς, η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή, στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, σε σπίτι στο Ηράκλειο.

Η δίκη ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, στο εδώλιο του οποίου κάθισε ο 41χρονος σύντροφος της 31χρονης. Μετά την απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος ανέφερε για την επίμαχη μέρα ότι άρπαξε την Κλειώ και την “ταρακούνησε”, καθώς θεώρησε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας το δικαστήριο να προβεί στην έκδοση της απόφασης.

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν την προπερασμένη Τρίτη ενώπιον της Έδρας ήταν οι γονείς και η αδερφή της 31χρονης. Τα μέλη της οικογένειάς της, αξιοπρεπή μέσα στον βουβό πόνο τους για τον χαμό της αγαπημένης τους Κλειούς, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι η 31χρονη και ο κατηγορούμενος αγαπούσαν ο ένας τον άλλον, αλλά κι ότι υπήρχαν εντάσεις στη σχέση τους.

Επίσης, αναφέρθηκαν στο ότι η Κλειώ είχε περάσει ισχαιμικό επεισόδιο. Επισημαίνεται ακόμη ότι στην ακροαματική διαδικασία έγινε αναφορά και σε περιστατικό κατά το οποίο ο κατηγορούμενος είχε ασκήσει βία σε βάρος της 31χρονης, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν και αστυνομικοί που είχαν ασχοληθεί τότε με την υπόθεση. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι αρχικά θεωρήθηκε ότι ο θάνατός της Κλειούς επήλθε από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Όπως ειπώθηκε, ωστόσο, αφού ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της άτυχης κοπέλας, η Αστυνομία ενημερώθηκε για το ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με τις εν λόγω καταθέσεις, ακολούθησε η προσαγωγή του 41χρονου, ο οποίος μετά από ώρες είπε στους αστυνομικούς ότι τσακώθηκε με την 31χρονη και την ταρακούνησε.

Κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για την υπόθεση εξετάστηκε και η τεχνική σύμβουλος από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας (πρώην πολιτικής αγωγής), ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη.

Ας σημειωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ζήτησε από την Έδρα να κληθεί για να καταθέσει η ιατροδικαστής που είχε συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση μετά το θάνατο της 31χρονης. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε.

Η απολογία

Στην απολογία του, ο 41χρονος είπε ότι αγαπούσε πάρα πολύ την 31χρονη και ότι την πρόσεχε. Ειδικότερα, ανέφερε ότι την επίμαχη ημέρα θεώρησε ότι η Κλειώ είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και εκνευρίστηκε. Ως αποτέλεσμα, την άρπαξε και την ταρακούνησε.

Μετά την απολογία του 41χρονου κατηγορούμενου, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί: Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί με την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και - κατά πάσα πιθανότητα - την έκδοση της απόφασης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

Φέρεται να τη χτύπησε γιατί είχε κάνει χρήση ναρκωτικών

Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 41χρονος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε την κοπέλα επειδή θεώρησε ότι η τελευταία είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 41χρονος υποστηρίζει ότι την τράνταξε τραβώντας την από την μπλούζα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η κοπέλα είχε πολύ βεβαρημένη υγεία, έχοντας υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια τα προηγούμενα χρόνια. Εξάλλου, η 31χρονη φέρεται τα τελευταία χρόνια να είχε αποκτήσει κινητικά προβλήματα, ενώ η αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ της είχε αναγνωρίσει ποσοστό αναπηρίας 67%.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 41χρονος κατάφερε γροθιές στο κεφάλι της κοπέλας, ενώ την τράνταξε. Ως αποτέλεσμα η 31χρονη φέρεται να υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις, θλάση εγκεφάλου και επισκληρίδιο αιμάτωμα.

Το ζευγάρι ήταν μαζί τα τελευταία χρόνια, ενώ, σύμφωνα με το βούλευμα, αμφότεροι είχαν υπάρξει χρήστες ναρκωτικών και ανά περιόδους παρακολουθούσαν προγράμματα απεξάρτησης. Εκείνη την ημέρα, ο 41χρονος θεώρησε ότι η κοπέλα του είχε αρχίσει ξανά να κάνει χρήση, γεγονός που η 31χρονη αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News