Κορωνοϊός: Δύο νεκροί στην Κρήτη - Μεταφορά ασθενούς από το Λασίθι στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Κορωνοϊός: Δύο νεκροί στην Κρήτη - Μεταφορά ασθενούς από το Λασίθι στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4 παιδιά με κορωνοϊό στο νοσοκομείο

Δύο θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν την Παρασκευή στην Κρήτη. Συγκεκριμένα στην ΜΕΘ covid του ΠΑΓΝΗ κατέληξε μια 70χρονη γυναίκα η οποία σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Χαλκιαδάκη ήταν ανεμβολίαστη. Ωστόσο και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο κατέληξε ένα άτομο από κορωνοϊό, ενώ νοσηλεύονται σύφωνα με πληροφορίες 8 διασωληνωμένοι και 47 ακόμη ασθενείς παραμένουν στην κλινική covid του νοσοκομείου.

Νοσηλεύονται παιδιά με κορωνοϊό

Παράλληλα στην κλινική covid του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται και 4 παιδιά τα οποία ευτυχώς έχουν πιο ήπια συμπτώματα .

Μεταφορά ‘Αγγλου από το Λασίθι στο Ηράκλειο

Επιβεβλημένη κρίθηκε η μεταφορά ενός Άγγλου με κορωνοϊό, από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, αιτία της μεταφοράς όμως δεν ήταν το γεγονός ότι ο άνδρας έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό, αλλά ότι είχε αποδιοργανωθεί ο διαβήτης του ασθενούς. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Γιώργο Μανουσάκη, «ο ασθενής παρουσίασε αναπνευστική επιδείνωση λόγω κορωνοϊού και για αυτό κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί διασωληνωμένος στο ΠΑΓΝΗ, παρουσία αναισθησιολόγου».

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 179 ήταν την Παρασκευή οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στις κλινικές Covid των νοσοκομείων του νησιού, και μέχρι χθες 35 στις κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων 30 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό. Ωστόσο η εικόνα αυτή  δεν παύει να προβληματίζει τις υγειονομικές αρχές καθώς ο αριθμός παραμένει σταθερά υψηλός στην Κρήτη και υπάρχει διασπορά του ιού για την οποία έχει ληφθεί εδώ ακι καιρό και η απόφαση του μίνι lockdown. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News