Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη

Ηράκλειο
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμετέχουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών “Δ. Θεοτοκόπουλος” και “Φαιστός”

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών “Δ. Θεοτοκόπουλος” και “Φαιστός”, κατά της απόφασης για περιορισμό του αριθμού του προσωπικού παράλληλης στήριξης στα σχολεία. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «με προφορικές εντολές της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, καλούνται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα, και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τους 2 συναδέλφους ανά σχολική μονάδα!

Συνεπώς, με τον πιο ανάλγητο και απαράδεκτο τρόπο η πολιτική ηγεσία περικόπτει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, και ειδικότερα εκείνων των μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Επιπλέον, εφόσον εφαρμοστεί η προφορική οδηγία, θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των προσλήψεων στην παράλληλη στήριξη.

Μετά από δύο συνεχή σχολικά έτη με παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των σχολείων και καθεστώς “τηλεκπαίδευσης”, οι ανάγκες σε μαθησιακή και ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών είναι ακόμη πιο αυξημένες. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατό η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προχωρεί σε αυτή την αίολη επιστημονικά και απαράδεκτη παιδαγωγικά επιλογή;

Σταδιακά και με επιλογή της κυβέρνησης αποσύρεται από έναν ακόμη τομέα η κρατική υποχρέωση και μέριμνα και θα αναγκάσει τους γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να στραφούν στην ιδιωτική παράλληλη στήριξη, γεγονός που αφενός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο πλαίσιο της δωρεάν εκπαίδευσης, και αφετέρου οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτή την επιλογή.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” και “Φαιστός” καλούν εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετέχουν δυναμικά στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26 Αυγούστου (σ.σ. σήμερα), και ώρα 12 μ., στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου. Ζητάμε:

* Να μην υπάρξει καμία παραποίηση στα πραγματικά κενά που θα στείλουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΥΠΑΙΘ, είτε αφορά στα κενά της Γενικής είτε της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (παράλληλες στηρίξεις, ΕΕΠ-ΕΒΠ).

* Να γίνουν όλες οι προσλήψεις, στο σύνολό τους, σε μία φάση πριν την 1η Σεπτεμβρίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News