Ανησυχία μετά το σεισμό 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη - Γιατί δεν υπάρχει επιτροπή με μηχανικούς στο Δ. Μινώα

Ηράκλειο
Ανησυχία μετά το σεισμό 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη - Γιατί δεν υπάρχει επιτροπή με μηχανικούς στο Δ. Μινώα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σεισμός προβλημάτισε τους κατοίκους και το δήμο Μινώα

Προβληματισμός μετά τον σεισμό 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ηράκλειο και ιδιαίτερα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, καθώς το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου με εστιακό βάθος τα 13.3 χιλιόμετρα. 

Προβλήματα υπήρξαν σε πετρόκτιστες κατοικίες, οι οποίες παρουσίασαν ρωγμές, σε Αρκαλοχώρι, Σαμπά, Μουσούτα, Αρχοντικό και Χουμέρι ενώ ρωγμές υπήρξαν και στον τρούλο εκκλησίας στις Μελέσες.  Ζημιές καταγράφηκαν και σε εργαστήρια κεραμικής στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. 

Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία δηλώνει ο Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος εκτιμά ότι το φαινόμενο θα οδηγηθεί προς εκτόνωση. 

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου, με τον ισχυρό σεισμό και τους μετασεισμούς να προκαλούν έντονη ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους.  Στο πόδι ήταν από το νωρίς το πρωί του Σαββάτου και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ο οποίος εύχεται να είναι αυτός ο μεγάλος σεισμός ενώ τις επόμενες μέρες κλιμάκια θα καταγράψουν τις ζημιές. 

Γιατί δεν έχει συγκροτηθεί επιτροπή με μηχανικούς

Στο ερώτημα γιατί δεν έχει συγκροτηθεί επιτροπή με μηχανικούς με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, ο Μανόλης Φραγκάκης απάντησε: «θα συσταθεί, είναι στα σχέδιά μας να συσταθεί η επιτροπή. Η επιτροπή αυτή υπήρχε από την παλιά δημοτική αρχή η οποία όμως σταμάτησε να υπάρχει λόγω του ότι από τους τρεις μηχανικούς, οι δύο –με την κινητικότητα που υπάρχει στους δήμους- είχαν φύγει από το δήμο και δεν υπήρχαν άλλοι μηχανικοί να πλαισιώσουν (την επιτροπή). Δεν έχω μηχανικούς…».  

Δείτε τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης Συνεπειών από την εκδήλωση: α) Πλημμυρικών Φαινομένων και β) Σεισμών πατώντας  (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News