Κλοπές και διαρρήξεις με λεία… 78.000 ευρώ - Μέσα σε δύο μήνες «άδειασαν» 14 σπίτια

Ηράκλειο
Κλοπές και διαρρήξεις με λεία… 78.000 ευρώ - Μέσα σε δύο μήνες «άδειασαν» 14 σπίτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε Ηράκλειο και Χερσόνησο – Οι δύο δράστες συνελήφθησαν

Τις 100.000 ευρώ «αγγίζει» η λεία δύο ατόμων οι οποίοι «άδειαζαν» σπίτια σε Ηράκλειο και Χερσόνησο.

Οι δύο άνδρες, από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου είχαν καταφέρει να εισβάλλουν σε 14 σπίτια σε Ηράκλειο και Χερσόνησο και να αφαιρέσουν χρήματα, κοσμήματα, ξένα νομίσματα και διάφορα αντικείμενα των οποίων η συνολική χρηματική αξία ξεπερνάει τις 78.000 ευρώ. Επιπλέον αφαίρεσαν και ένα κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια.

Σε βάρος των δύο ημεδαπών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν, χρήματα, ξένα νομίσματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 78.000 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους και σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς κατά τη διάπραξη παράνομων δραστηριοτήτων. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News