Κεγκέρογλου: «Στη Βουλή η παραχώρηση της χερσαίας λιμενικής ζώνης και των τελών σε αυτόν»΄

Ηράκλειο
Κεγκέρογλου: «Στη Βουλή η παραχώρηση της χερσαίας λιμενικής ζώνης και των τελών σε αυτόν»΄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαλεβιζίου στην Βουλή»

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά, το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαλεβιζίου, με το οποίο ζητά:

1.Την παραχώρηση της χερσαίας λιμενικής ζώνης των Λινοπεραμάτων στον Δήμο Μαλεβιζίου.

2.Την απόδοση των πόρων που προκύπτουν από τα τέλη ελλιμενισμού, προσόρμισης,παραβολής ή πρυμνοδέτησης, αγκυροβολίου των πλοίων/ δεξαμενόπλοιων στον κόλπο των Λινοπεραμάτων, καθώς και των πόρων από την ενοικίαση χώρων και τελών φορτοεκφόρτωσης, τα οποία εισπράττει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και αιτείται απαντήσεων.

Ο δήμος Μαλεβιζίου, πληθυσμιακά από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους δήμους της Κρήτης, παρουσιάζει μια δυσεύρετη ποικιλομορφία φυσικών –γεωμορφολογικών και πολιτισμικών στοιχείων, που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Βρίσκεται σε σπουδαία γεωστρατηγική θέση, στο κέντρο του βόρειου άξονα της Κρήτης, ακριβώς δίπλα στο Ηράκλειο και σε άμεση γειτνίαση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΛΜΕΠΑ, το ΙΤΕ και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η θέση του αναφέρεται σε μια ευρύτερη περιοχή με μεγάλη συγκέντρωση και πυκνότητα πληθυσμού, που ανέρχεται περίπου στο 1/3 της Κρήτης καθώς και μεγάλης οικονομικής δραστηριότητας ενώ διαθέτει εξειδικευμένο, υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ικανό να υποστηρίξει και να καθορίσει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Παρακαλώ αφού εξετάσετε τα αιτήματα που διατυπώνονται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαλεβιζίου, να προχωρήσετε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News