Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Ο ανασχηματισμός έφερε αποχώρηση

Σκηνικό ρήξης με τον δήμαρχο και απόσχιση του Νίκου Αγγελάκη από τη “Δύναμη Πολιτών”

Ημέρα ανασχηματισμών ήταν η χθεσινή για Δήμους της Κρήτης, όπως του Ηρακλείου και της Γόρτυνας, στην περίπτωση όμως της Λότζιας το ανακάτεμα της "τράπουλας" από τον Βασίλη Λαμπρινό προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων και "βόμβα"... αποχώρησης!
Για την ακρίβεια, προκάλεσαν την απόφαση ανεξαρτητοποίησης του Νίκου Αγγελάκη, ο οποίος στο πλαίσιο του μίνι ανασχηματισμού ήταν να αφήσει την Αντιδημαρχία Παιδείας και να αναλάβει την προεδρία του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, αλλά το πιθανότερο (διότι υπήρχε και μια προσπάθεια παρασκηνιακών ζυμώσεων χθες το απόγευμα, για να αλλάξει ενδεχομένως το σκηνικό ολικής ρήξης) είναι τελικά ο επί σειρά ετών αντιδήμαρχος να αποτελέσει πλέον παρελθόν από τη "Δύναμη Πολιτών", ακολουθώντας δική του αυτόνομη πορεία μέσα στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου!
Πώς φτάσαμε όμως στις ραγδαίες αυτές εξελίξεις και την προδιαγραφόμενη απόσχιση Αγγελάκη από τη παράταξη Λαμπρινού;
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση - με τηλεδιάσκεψη - της δημοτικής ομάδας, ο δήμαρχος Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι επέρχονται αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της Λότζιας.
Ο ίδιος ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως επιστρέφει στο σχήμα των αντιδημάρχων η Στέλλα Αρχοντάκη, η οποία παίρνει το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας, στη θέση του Νίκου Αγγελάκη. Ο τελευταίος, με βάση τις ανακοινώσεις Λαμπρινού, φεύγει από το σχήμα των αντιδημάρχων και πηγαίνει στο σχήμα των Δ.Σ. των δημοτικών οργανισμών, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα την προεδρία στον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Άθλησης, με αντιπρόεδρο στον Οργανισμό τη Θεοδώρα Λεμονή.
Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, αναβαθμίζεται επίσης ο ρόλος του Μαρίνου Παττακού, ο οποίος αποδεσμεύεται από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και αναλαμβάνει πλέον αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο των αρμοδιοτήτων του και τη Δημοτική Αστυνομία.
Αναβάθμιση φέρνει επίσης ο μίνι ανασχηματισμός και για την αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Ρένα Παπαδάκη, η οποία μαζί με την Αντιδημαρχία αναλαμβάνει και την προεδρία της ΔΗΚΕΗ.
Η ρήξη και η αποχώρηση Αγγελάκη
Μαζί με τις ανακοινώσεις των αλλαγών στο εκτελεστικό σχήμα της Λότζιας ήρθαν και τα "σύννεφα"!
Ο Νίκος Αγγελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εξέφρασε παράπονα και αιχμές. Τα λεγόμενά του φαίνεται ότι ενόχλησαν σφόδρα τον Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος τον εγκάλεσε ευθέως, και φέρεται να του ζήτησε να ζητήσει δημόσια συγνώμη, απευθυνόμενος στο σύνολο μάλιστα της δημοτικής ομάδας.
Κάπου εκεί ήρθε και η πλήρης ρήξη στις μεταξύ τους σχέσεις! Η απαίτηση του δημάρχου προκάλεσε τη μήνη τού μέχρι τώρα αντιδημάρχου Παιδείας, με το περιβάλλον του να κάνει χαρακτηριστικά λόγο για απρεπή, προσβλητική συμπεριφορά στο πρόσωπό του.
Από την άλλη πλευρά του λόφου, ο Βασίλης Λαμπρινός επέμεινε πως δεν μπορούν να μείνουν έτσι τέτοιες συμπεριφορές εκβιαστικής λογικής!
Τελικά, όπως αρχικώς έγινε γνωστό, ο Νίκος Αγγελάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να τα βροντήξει τελείως, υποβάλλοντας την παραίτησή του και συνεπώς αποχώρησή του από τη "Δύναμη Πολιτών", κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί και με τη βούλα, καθώς πληροφορίες ανέφεραν πως γίνονταν και κάποιες προσπάθειες χθες το απόγευμα διερεύνησης τυχόν αντιστροφής του κλίματος μετωπικής σύγκρουσης!
Με αυτή την εξέλιξη βεβαίως "τινάζεται" και το περιεχόμενο του ανασχηματισμού, καθώς μένει "ορφανή" η θέση του προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Θέση που είναι πιθανόν τελικά να πάρει η προοριζόμενη αρχικώς για την αντιπροεδρία του οργανισμού Θεοδώρα Λεμονή.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
Αλλαγές και στον Δήμο Γόρτυνας
Την "τράπουλα" στο διοικητικό σχήμα του Δήμου ανακάτεψε επίσης χθες και ο δήμαρχος Γόρτυνας. Με απόφαση του κ. Λευτέρη Κοκολάκη, καθορίστηκε και ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση των αντιδημάρχων του Δήμου Γόρτυνας, που περιλαμβάνει τόσο ήδη υπηρετούντες αντιδημάρχους, όσο και νέα πρόσωπα.
Ειδικότερα, καθήκοντα αντιδημάρχου αναλαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τσικνάκης Κωνσταντίνος, Χατζάκης Τίτος, Φωτάκης Γεώργιος και Σηφάκης Στυλιανός, με τις εξής αρμοδιότητες:
1. Τσικνάκης Κωνσταντίνος, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γόρτυνας: Πολιτική Προστασία, Περιβάλλον, Καθαριότητα, Ανακύκλωση, Απορρίμματα, Καύσιμα και Μηχανήματα.
2. Χατζάκης Τίτος, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κόφινα: Οικονομικά Θέματα, Διοικητικά Θέματα, Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη, Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Νεολαία.
3. Φωτάκης Γεώργιος, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας: Τεχνικά Έργα, Πολεοδομικός Σχεδιασμός.
4. Σηφάκης Στυλιανός, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ρούβα: Ύδρευση- Άρδευση- Αποχέτευση, Πρωτογενής Τομέας (Ανάπτυξη και Προγραμματισμός, Καταστήματα, Επιχειρήσεις, Εμπόριο).
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Τσικνάκη Κωνσταντίνου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Χατζάκης Τίτος.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Χατζάκη Τίτου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Τσικνάκης Κωνσταντίνος.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Φωτάκη Γεωργίου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Σηφάκης Στυλιανός.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Σηφάκη Στυλιανού, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Φωτάκης Γεώργιος.
Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τσικνάκης, που αναπληρώνει τον δήμαρχο και, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του δημάρχου θα ασκούνται από τον αντιδήμαρχο Φωτάκη Γεώργιο.
Με αφορμή τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων, ο δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τους απερχόμενους αντιδημάρχους Θοδωρή Σαβουιδάκη και Σοφία Χατζάκη-Σφακιανάκη για το πολύ σημαντικό έργο που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν το ίδιο αποτελεσματικοί και δραστήριοι και στη συνέχεια της κοινής μας προσπάθειας. Στους νέους αντιδημάρχους Τίτο Χατζάκη, Γιώργο Φωτάκη, αλλά και στους αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Τσικνάκη και Στέλιο Σηφάκη, που συνεχίζουν την πορεία τους, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα καθήκοντά τους. Η δημοτική Αρχή παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στους στόχους της και προχωράει με την ίδια υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, αλλάζοντας την εικόνα του Δήμου μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια