Κρούσμα κορωνοϊού σε μικρό παιδί - Έκλεισε το ΙΑ' ΚΕΠΑ Φορτέτσας

Ηράκλειο
Κρούσμα κορωνοϊού σε μικρό παιδί - Έκλεισε το ΙΑ' ΚΕΠΑ Φορτέτσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rapid tests σε προσωπικό και παιδιά

Σε επιφυλακή βρίσκονται υγειονομικές αρχές και η διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε παιδί του ΙΑ Κέντρου Προσχολική Αγωγής (ΚΕΠΑ) Φορτέτσας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα να κλείσει ο βρεφονηπιακός – προνηπιακός σταθμός ενώ ξεκίνησε η διενέργεια rapid tests σε παιδιά και νηπιαγωγούς.

Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr o πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ.Παττακός «ενημερωθήκαμε ότι οι γονείς παιδιού του ΙΑ ΚΕΠΑ έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και έτσι έγινε άμεσα τεστ στο παιδί μέσω της διαδικασίας του ΕΟΔΥ. Το παιδί ήταν θετικό και εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο με κλείσιμο του ΚΕΠΑ για 14 μέρες ενώ το προσωπικό τέθηκε σε καραντίνα».

Η ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου:

"Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 και για 14 ημέρες το ΙΑ Κέντρο Προσχολικής Αγωγής (ΚΕ.Π.Α.) του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή της Φορτέτσας λόγω κρούσματος COVID-19 που εντοπίστηκε σε νήπιο. Η διοίκηση του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. ενημερώθηκε για το περιστατικό το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Το προσωπικό του ΙΑ ΚΕ.Π.Α. παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των rapid test που πραγματοποιήθηκαν". 

Τα πρώτα αποτελέσματα των rapid tests που έγιναν στο ΚΕΠΑ ήταν αρνητικά ενώ σε ότι αφορά στο προσωπικό τα τεστ θα γίνουν όπως προβλέπεται 4 ημέρες μετά, οπότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα την Τετάρτη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News