Ηράκλειο

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Στην επίθεση της κυβέρνησης απαντάμε με συνέχιση της αγωνιστικής μας δράσης»

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «στην επίθεση της κυβέρνησης» απαντάει «με αγωνιστικές δράσεις», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι θεωρούν αναγκαία και επιβεβλημένη την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς παραμένει αθωράκιστο.

Διευκρινίζουν μεταξύ άλλων, ότι πάνω από πεντακόσιες θέσεις προσωπικού στο νοσοκομείο εξακολουθούν να παραμένουν κενές, ενώ επεκτάθηκαν και εν μέσω πανδημίας οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Τέλος απευθύνουν κάλεσμα σε ενημερωτική συνέλευση των νέων μελών του Σωματείου στις 22 Ιανουαρίου και ώρα 13:00.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ενώ η πανδημία Covid-19 συνεχίζει την πορεία της με εκατομμύρια κρούσματα και θανάτους παγκοσμίως, το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας παραμένει αθωράκιστο. Πάνω από 500 θέσεις προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ εξακολουθούν να είναι κενές, ενώ επεκτάθηκαν και εν μέσω πανδημίας οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Συνεχείς είναι οι μετακινήσεις προσωπικού, προκειμένου να «μπαλωθεί» μέρος των κενών. Πάνω από 30 συνάδελφοι νόσησαν από COVID-19 στο νοσοκομείο μας, ως αποτέλεσμα της αυξημένης έκθεσης και των ανεπαρκών ελέγχων και μέτρων προστασίας.

Τμήματα (όπως η Νεφρολογική, η Παιδοχειρουργική, η ΜΕΠΚ) έχουν συρρικνωθεί και πλήθος τακτικών χειρουργείων αναβάλλονται, προκειμένου τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες περίθαλψης κρουσμάτων, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών με non-COVID παθήσεις. Προγραμματισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ακυρώνονται, προκειμένου να λειτουργήσουν και ως εμβολιαστικά κέντρα, των οποίων η στελέχωση γίνεται με μετακινήσεις γιατρών και προσλήψεις λίγων επικουρικών νοσηλευτών.

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού καθυστερεί, ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και είναι πιθανό ένα τρίτο κύμα.

Γι’ αυτό θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της υγείας
  • Πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Άμεση ενίσχυση της ΠΦΥ, ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη, στην παρακολούθηση χρονίως πασχόντων, ήπιων κρουσμάτων αλλά και των εμβολιασθέντων.
  • Τακτικούς επαναλαμβανόμενους δωρεάν ελέγχους στους εργαζόμενους σε δομές υγείας και πρόνοιας, στα σχολεία, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους
  • Άμεση ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ (χωρίς αναδρομικό επασφάλιστρο).
  • Επίταξη ιδιωτικού τομέα υγείας, ένταξή του στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, συνεχίζοντας την αγωνιστική του δράση, ομόφωνα αποφασίζει:

✓ Κάλεσμα σε ενημερωτική συνέλευση των νέων μελών του Σωματείου στις 22/1, 13:00.

✓ Συμμετοχή στην Ημέρα Δράσης, στην οποία καλεί η ΠΟΕΔΗΝ, στις 28/1 με 2ωρη στάση εργασίας 8-10πμ για την ανάδειξη των προβλημάτων των δημόσιων δομών υγείας.

✓ Παρέμβαση στις 29/1 στην 7η ΥΠΕ, από κοινού με τα σωματεία υγείας της Κρήτης, που πήραν μέρος στη διαδικτυακή σύσκεψη στις 22/12 (η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου μας), καταθέτοντας υπόμνημα με τις θέσεις, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας στην διοίκηση της ΥΠΕ.

✓ Συμμετοχή στην Ημέρα Δράσης της ΠΟΕΔΗΝ για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, στις 3/2 στο ΚΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διεκδικώντας την ανάπτυξη δημοσίων κ δωρεάν υπηρεσιών ΠΦΥ με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

✓ Συμμετοχή στην Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ στις 16/2, απαιτώντας άμεσες λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματά μας

✓ Οργάνωση εκδήλωσης με θέμα την υγεία και ασφάλεια των υγειονομικών στο επόμενο διάστημα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια