Ηράκλειο

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή κτιρίου καταστημάτων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Επί της οδού 1866 - Στο κτίριο θα φιλοξενηθούν καταστήματα αφιερωμένα στην κρητική διατροφή και την αυθεντική λαϊκή τέχνη

Ένα παραδοσιακό κτίριο καταστημάτων δημιουργεί στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με στόχο να προβάλει τα προϊόντα της Κρήτης και ν΄ αναδείξει την πλούσια διατροφική και καλλιτεχνική παράδοση του τόπου.

Σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επί της οδού 1866 αριθμός 44, ξεκινάει άμεσα η κατασκευή ενός ισογείου χώρου, σχεδιασμένου με υψηλή αρχιτεκτονική, για να είναι απόλυτα λειτουργικό, αλλά και προσαρμοσμένου στον χαρακτήρα της παλιάς αγοράς, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή και να κεντρίσει το ενδιαφέρον επισκεπτών στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Σήμερα, υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον τέως αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και υπεύθυνο του έργου, παρουσία και του προέδρου Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλη Αλιφιεράκη.

Στο κτίριο θα φιλοξενηθούν καταστήματα αφιερωμένα στην κρητική διατροφή και την αυθεντική λαϊκή τέχνη, με έμφαση στο ελαιόλαδο, το παξιμάδι, το κρασί και τα αριστουργήματα της κρητικής λαϊκής τέχνης, σ' ένα σύγχρονο εκθεσιακό περιβάλλον που θα διαθέτει επίσης, αναψυκτήριο, πολυχώρο εκδηλώσεων και κοινόχρηστους βοηθητικούς χώρους.

«Το έργο αυτό ήταν από τα πρώτα που σχεδιάσαμε όταν αναλάβαμε το 2012 και χρειάστηκε να δουλέψουμε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να ξεπεραστούν προβλήματα, κυρίως γραφειοκρατίας και να φτάσουμε σήμερα στην έναρξη κατασκευής του» ανέφερε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σημειώνοντας τη σημασία του έργου για την ανάδειξη του κρητικού πολιτισμικού πλούτου.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και η χρονική διάρκεια κατασκευής του είναι οκτώ μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια