Ηράκλειο

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα ετοιμόρροπα στο Μαλεβίζι - 150 τα κτίρια

Σκυτάλη έχει πάρει η τριμελής επιτροπή της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη διενέργεια αυτοψίας

Σε απόλυτη προτεραιότητα έχει θέσει η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου το ζήτημα των ετοιμόρροπων κτισμάτων. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ΤΕΕ, αλλά και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, έχοντας ήδη προχωρήσει σε συστηματική καταγραφή των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτισμάτων στην περιοχή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση σε στενή συνεργασία με τα Συμβούλια Κοινότητας των οικισμών έδωσαν αγώνα δρόμου για τον  εντοπισμό των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων και κατασκευών σε όλο το Δήμο. Ο κατάλογος που στάλθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος περιλαμβάνει 150 ετοιμόρροπα κτίσματα και κατασκευές στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παράλληλα με τις διαδικασίες της καταγραφής ακολουθούνται και οι διαδικασίες ενημέρωσης των ιδιοκτητών για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει η άρση των κινδύνων προς τους πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς τη συντονισμένη επιχείρηση καταγραφής των ετοιμόρροπων κτισμάτων σε όλη την έκταση του Δήμου. Παρά τα δεσμά της γραφειοκρατίας στο Μαλεβίζι προχωράμε σε σταθερά βήματα και απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών. Ολοκληρώσαμε την καταγραφή και ευχαριστώ θερμά τους Προέδρους των τοπικών και τους ιδιοκτήτες για τη συνδρομή τους.

Η Τεχνική μας Υπηρεσία έχει ήδη περάσει στη διαδικασία της αξιολόγησης με επιτόπιους ελέγχους στα κτίρια. Το επόμενο διάστημα ξεκινά και η διαδικασία με τη συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,  προκειμένου να  υπάρξει αξιολόγηση και σε σχέση με το ποια είναι επικινδύνως ετοιμόρροπα και για ποια υπάρχει προτεραιότητα άμεσης παρέμβασης. Βρισκόμαστε εν αναμονή των θεσμικών παρεμβάσεων που δρομολογεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να μπορέσουμε να λύσουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα με ό,τι ιδιαιτερότητες, αλλά και επικινδυνότητες κουβαλάει».

Η διαδικασία ξεκίνησε με τη συνεργασία των Προέδρων που το προηγούμενο διάστημα κατέγραψαν τα επικίνδυνα κτίσματα και αυτά που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αυτές τις μέρες τη σκυτάλη έχει πάρει η τριμελής επιτροπή πρωτοβάθμιου ελέγχου της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη διενέργεια αυτοψίας στα επικίνδυνα κτίρια. Η διαδικασία προβλέπει αρχικά την αυτοψία των κτιρίων από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή και στη συνέχεια από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και μηχανικός του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η πρωτοβάθμια επιτροπή αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τις αυτοψίες μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια