Ηράκλειο

Άμεση ολοκλήρωση των κόμβων Αγίας Πελαγίας ζητάει ο Σ. Βαρδάκης

Μετά τη νέα παράταση της προθεσμίας περαίωσης που δόθηκε για τις 13 Ιουνίου του 2021

Μετά από δεκαετίες υποσχέσεων το έργο «Επεμβάσεις στους Κόμβους Αγ. Πελαγίας και Αχλάδας του Β.Ο.Α.Κ. για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας» συμβασιοποιήθηκε τον Μάιο 2019, με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει τότε ομαλά και να πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς αναφέρει ο Σωκράτης Βαρδάκης. 

όπως σημειώνει ωστόσο ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: 

Δυστυχώς όμως οι καθυστερήσεις που έχουν προκύψει, τον τελευταίο χρόνο, δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, θετική εξέλιξη, αφού η ολοκλήρωση του έργου πάει από παράταση σε παράταση. Θυμίζουμε ότι το έργο κατασκευής των κόμβων θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Τότε δόθηκε μια μικρή παράταση για το καλοκαίρι. Ωστόσο στην πορεία προέκυψε η ανάγκη για επιπρόσθετες μελέτες και παρεμβάσεις επί του αρχικού τεχνικού αντικειμένου του έργου, κάτι το οποίο οδήγησε σε εκ νέου παράταση έως τις 2 Δεκεμβρίου. Η ημερομηνία αυτή παρήλθε χωρίς το έργο να ολοκληρωθεί, ενώ το υπουργείο έδωσε νέα παράταση της προθεσμίας περαίωσης για τις 13 Ιουνίου του 2021.

Με ερώτησή προς το αρμόδιο Υπουργείο ο Σωκράτης Βαρδάκης, με την συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Νίκου Παππά και των βουλευτών Ηρακλείου του  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, υπενθυμίζουν στον Υπουργό τις δεσμεύσεις του για άμεση παράδοση του έργου.

Οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας και της Αχλάδας, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας και της μεγάλης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης τους θερινούς μήνες, αποτελούν ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας που περίμενε τόσα χρόνια, ενώ παρέμενε μάρτυρας σοβαρών τροχαίων συμβάντων στα σημεία - “καρμανιόλα” αυτά επί του Β.Ο.Α.Κ. και κυρίως για αυτό το λόγο, οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής των δύο κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια